Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžice U Prijepolje stigla oprema za već odlagani završetak prve faze izgradnje transfer-stanice

U Prijepolje stigla oprema za već odlagani završetak prve faze izgradnje transfer-stanice

by Velimir Popovic
transfer-stanice

Već početkom naredne sedmice, biće završena prva faza izgradnje transfer-stanice “Banjica”, na kojoj će se selektovati otpad iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice, a potom odvoziti na deponiju “Duboko” kod Užica.

Direktor Regionalne sanitarne deponije LJubenko Vasiljević kaže da je 4. maja stiglasva prateća oprema, a da bi transfer-stanica profunkcionisala je neophodno obezbediti pristupni put, te priključke na elektro-mrežu i vodovod.

Strahinja Kojić iz firme “Energotehnika – Južna Bačka”, koja je glavni izvođač radova, kaže da je prva faza radova trebalo da bude završena pre kraja prošle godine, ali vremenske prilike to nisu dozvolile. Objekat je sada kompletiran, pa poseduje hidrotehničke instalacije, video-nadzor, objekte za zaposlene, portirnicu i mernu vagu.

– Sve što je bilo planirano u prvoj fazi je i urađeno, a naredna etapa posla će podrazumevati sve što je neophodno za konačni početak rada – precizira direktor Vasiljević, naglašavajući da će se u transfer-stanici “Banjica” komunalni otpad presovati i, pre slanja u Užice, pretovarati u kontejnere veće zapremine.

Inače, vrednost prve faze radova je dostigla 92 miliona dinara, a za nastavak radova tek treba obezbediti još 200, pa se Vasiljević nada razumevanju i pomoći Ministarstva za zaštitu životne sredine.

IZVOR: Sandžakpress

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment