Home MestoUžice Protivgradna odbrana juče do 19 sati ispalila 325 raketa

Protivgradna odbrana juče do 19 sati ispalila 325 raketa

by Milos Milekic
0 comment

Od početka protivgradne sezone do danas protivgradna odbrana je dejstvovala šest dana i potrošila 676 raketa. U Srbiji protivgradna odbrana je juče samo do 19 sati ispalila 325 raketa. Dejstvovano je na području Valjeva, Fruške Gore, Užica, Sjenice, Bukulje, Crnog vrha i Niša, objavio je RTS.

Meteoalarm je najavljivao pljuskove i grad i na vreme je „upaljen“, a svi radarski centri pratili su oblake nad Srbijom.

U Beograd veče je donelo pljusak uz grmljavinu i jak severni vetar koji je oborio temperaturu. Zoran Babić, načelnik Sektora za odbranu od grada rekao je da su dočekali sezonu sa rekordnim brojem raketa u poslednjih 20 godina.

U ovom trenutku se, kako kažena stanicama u zavisnosti od stepena ugroženosti nalazi od 9 do 14 raketa po svakoj stanici.

– Pored toga, imamo dovoljno magacinskih zaliha. Krenuli smo u automatizaciju pre sedam godina. Trenutno su potpuno opremljeni radarski centri Valjevo, Fruška Gora, do kraja sledeće godine biće i Bajša i Samoš, cela Vojvodina i biće urađen radarski centar Bukulja. Očekujem da u narednih pet godina stignemo do juga Srbije sa automatizacijom i na taj način ćemo dostići veći stepen efikasnosti rada – objasnio je Babić.

Od početka sezone do danas protivgradna odbrana je dejstvovala šest dana i potrošila 676 raketa.

IZVOR: Telegraf

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

Related Posts

Leave a Comment