Užice, RS
12°
Ведро
3ч4ч5ч6ч7ч
12°C
11°C
11°C
12°C
14°C
Home MestoUžice Protivgradna odbrana juče do 19 sati ispalila 325 raketa

Protivgradna odbrana juče do 19 sati ispalila 325 raketa

by Velimir Popovic
protivgradna odbrana

Od početka protivgradne sezone do danas protivgradna odbrana je dejstvovala šest dana i potrošila 676 raketa. U Srbiji protivgradna odbrana je juče samo do 19 sati ispalila 325 raketa. Dejstvovano je na području Valjeva, Fruške Gore, Užica, Sjenice, Bukulje, Crnog vrha i Niša, objavio je RTS.

Meteoalarm je najavljivao pljuskove i grad i na vreme je „upaljen“, a svi radarski centri pratili su oblake nad Srbijom.

U Beograd veče je donelo pljusak uz grmljavinu i jak severni vetar koji je oborio temperaturu. Zoran Babić, načelnik Sektora za odbranu od grada rekao je da su dočekali sezonu sa rekordnim brojem raketa u poslednjih 20 godina.

U ovom trenutku se, kako kažena stanicama u zavisnosti od stepena ugroženosti nalazi od 9 do 14 raketa po svakoj stanici.

– Pored toga, imamo dovoljno magacinskih zaliha. Krenuli smo u automatizaciju pre sedam godina. Trenutno su potpuno opremljeni radarski centri Valjevo, Fruška Gora, do kraja sledeće godine biće i Bajša i Samoš, cela Vojvodina i biće urađen radarski centar Bukulja. Očekujem da u narednih pet godina stignemo do juga Srbije sa automatizacijom i na taj način ćemo dostići veći stepen efikasnosti rada – objasnio je Babić.

Od početka sezone do danas protivgradna odbrana je dejstvovala šest dana i potrošila 676 raketa.

IZVOR: Telegraf

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment