Užice, RS
16°
Ведро
5ч6ч7ч8ч9ч
15°C
16°C
18°C
20°C
22°C
Home MestoUžice Promene u pozorišnom repertoaru uslovljene kovidom

Promene u pozorišnom repertoaru uslovljene kovidom

by Velimir Popovic
pozorište kovid užice predstava

UŽICE – Repertoar Narodnog pozorišta Užice tokom januara pretrpeo je niz promena izazvanih pogoršanjem epidemiološke situacije. Međutim, za februar se određuju novi datumi odigravanja, a već u sredu na programu je dobro poznata predstava za najmlađe.

U sredu od 18 časova na programu je „Trtica rajske ptice“, koja će uskoro navršiti 15 godina od trenutka kada se prvi put našla na repertoaru užičkog pozorišta. Predstava je rađena po tekstu Branka Dimitrijevića, u režiji Nikole Zavišića, a u njoj će igrati: Nemanja Hadži Jovanović, Goran Šmakić, Bojana Zečević i Igor Borojević.

„Deca uživaju u ovoj predstavi, neki su je gledali i više puta tokom ovih 15 godina. Po ovom minusu, pruža nam se prilika da plovimo južnim morima. To je lepa i drugarska priča, za sve koji žele da žive u jednom bajkovitom svetu“, kaže Ljiljana Matić, iz užičkog pozorišta.

Kada je u pitanju ponuda predstava za odraslu publiku, narednog meseca u planu će biti izvođenje ranije otkazanih komada.

„Predstava „U agoniji“, koja je otkazana zbog bolesti glumca, biće na programu 9. februara. Preporuka je to za ljubitelje Miroslava Krleže, a tu su i velika glumačka imena; Branko Cvejić, Radovan Vujović i Marija Vicković. Takođe, očekujemo i predstave „Perplex“ i „Narodni poslanik““, dodaje Ljiljana Matić.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#VESTI #UŽICE

 

You may also like

Leave a Comment