Užice, RS
12°
Ведро
3ч4ч5ч6ч7ч
12°C
11°C
11°C
12°C
14°C
Home MestoUžice Promena dokumenata zbog novih naziva ulica

Promena dokumenata zbog novih naziva ulica

by Velimir Popovic
ulica

UŽICE-Zbog  promene naziva oko 200 ulica, odnosno njihovih krakova, deo  građana Užica moraće da promeni lična dokumenta.

Kako su za Danas objasnili iz Policijske uprave u Užicu, u slučajevima kada je promenjen naziv ulice, građaninu koji poseduje važeću ličnu kartu bez čipa ili trajnu ličnu kartu, nova lična karta sa čipom se izdaje besplatno, odnosno o trošku države.

Osim toga, u užičkoj Policijskoj upravi navode da se građanima koji poseduju važeću ličnu kartu sa čipom, podaci o novom nazivu ulice unose u postojeću ličnu kartu, takođe besplatno.

U slučajevima kada je promenjen naziv ulice, a adresa stanovanja faktički nije promenjena, ne postoji obaveza izdavanja novog pasoša i nove saobraćajne dozvole.

Podatak o adresi stanovanja sa novim nazivom ulice će se upisati tek prilikom izdavanja novog pasoša i nove saobraćajne dozvole, odnosno kada istekne njihov rok važenja.

Takođe, produženje registracije vozila moguće je sa postojećom saobraćajnom dozvolom i zato nije potrebno izvaditi novu ukoliko je došlo do promene naziva ulice, navode iz Policijske uprave u Užicu.

Podsetimo, u Užicu će do kraja aprila biti postavljene nove table sa imenima 200 novih ulica, a nove kućne brojeve dobiće više od 2.600 objekata.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment