Užice, RS
17°
Ведро
5ч6ч7ч8ч9ч
16°C
16°C
18°C
20°C
22°C
Home MestoUžice GKC:Projekcija koncerta u čast Fredija Mekjurija

GKC:Projekcija koncerta u čast Fredija Mekjurija

by Velimir Popovic
kocert

UŽICE-Povodom 30 godina od koncerta održanog u čast Fredija Merkjurija, pod nazivom “Za svest o SIDI”, Gradski kulturni centar pripremio je remasterizovanu projekciju u full HD formatu. Projekcija koncerta je u sredu, 20. aprila sa početkom od 20 časova. Ulaz je besplatan.

Ovaj antologijski koncert je održan na Uskršnji ponedeljak, 20. aprila 1992. godine na stadionu Vembli u Londonu. Koncert je za televiziju producirao Rej Burdis, u režiji Dejvida Maleta i emitovan uživo na televiziji i radiju u 76 zemalja širom sveta, sa publikom od milijardu ljudi. Koncert je bio omaž vodećem pevaču Queen-a, Frediju Merkjuriju, koji je preminuo od AIDS-a 24. novembra 1991. Prihod od koncerta je iskorišćen za pokretanje Mercuri Phoenix Trust-a, dobrotvorne organizacije za borbu protiv side.

Nakon smrti Fredija Merkjurija 24. novembra 1991. od AIDS-a, preostali članovi grupe Queen (Džon Dikon, Brajan Mej i Rodžer Tejlor) došli su zajedno sa svojim menadžerom, Džimom Bičem, na ideju da organizuju koncert kako bi proslavili život i nasleđe Merkjurija i da se prikupi novac za istraživanje AIDS-a i proširi svest o toj bolesti. Na ceremoniji dodele BRIT nagrada 1992, Mej i Tejlor su objavili planove za koncert. Kada su karte konačno puštene u prodaju, svih 72.000 karata je rasprodato za samo tri sata, iako nije najavljen nijedan izvođač osim preostalih članova Queen-a.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment