Užice, RS
21°
Делимично облачно
9ч10ч11ч12ч13ч
23°C
24°C
23°C
23°C
23°C
Home MestoUžiceDešavanja Priključite se kampanji unapređenja zdravstvene zaštite dece ometene u razvoju

Priključite se kampanji unapređenja zdravstvene zaštite dece ometene u razvoju

by Velimir Popovic

 

Čedomir Cicović –PR Udruženju cerebralne i dečje paralize iz Užica

Čedomir Cicović –PR Udruženju cerebralne i dečje paralize iz Užica

Udruženje cerebralne i dečje paralize iz Užica zajedno sa roditeljima dece ometene u razvoju pokrenulo je humanitarnu akciju sa ciljem da se nabavi hirurška stomatološka oprema za Opštu bolnicu Užice sa kojom bi se olakšalo lečenje bolesti usta i zuba dece ometene u razvoju.

Deca ometena u razvoju ovaj vid lečenja obavljaju po propisanoj proceduri u Beogradu, a njihovi roditelji se zbog toga susreću sa mnoštvom birokratskih peripetija i na lečenje se čeka i po nekoliko meseci.

— Oprema je potrebna zbog dece ometene u razvoju koja ne mogu da kontrolišu pokrete i kojima je neophodan specifičan tretman prilikom lečenja bolesti usta i zuba. Ovom akcijom želimo da rešimo taj problem i skratimo proceduru lečenja. Sa novom opremom lečenje će se obavljati na adekvatan način i deca neće morati da trpe bol—rekao je Čedomir Cicović zadužen za odnose sa javnošću u Udruženju cerebralne i dečje paralize iz Užica.

U okviru humanitarne akcije u utorak, 10. septembra u 20 časova u letnjoj bašti Kulturnog centra će biti održan koncert Dejana Petrovića, proslavljenog trubača koji se priključio ovoj akciji.

—Dejan je rado prihvatio naš poziv da učestvuje u ovoj akciji, a poznato je da je on i ranije učestvovao u sličnim humanitarnim akcijama. Karte za ovaj koncert koštaju 200 dinara i mogu se kupiti na našem štandu na Trgu partizana svaki dan do dana održavanja koncerta, a takođe se mogu dati i dobrovoljni prilozi uplatom na račun ili na našem štandu—naveo je Cicović.

 

You may also like

Leave a Comment