Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

delta

 

O Delta Fondaciji

 

Delta Fondacija osnovana je 2007. godine sa ciljem kompanije Delta Holding da, u okviru svojih snaga, integrisano i strateški, što efikasnije i temeljnije doprinese razvoju i unapređenju društva u celini.

Sa misijom da trajno reši probleme zajednice iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i zdravstva, Fondacija od osnivanja inicira i realizuje projekte koji su namenjeni deci bez roditeljskog staranja, osobama sa invaliditetom, studentima, obrazovnim i kulturnim institucijama.

Grupe projekata

 

Zadužbinarstvo – U junu 2012. godine,  Delta Fondacija poklonila je gradu Beogradu Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa invaliditetom „Sunce“.  Ovaj funkcionalni i savremeni objekat prva je zadužbina kompanije Delta Holding, a ujedno i prva zadužbina u Srbiji nakon sedamdeset godina.  Centar „Sunce“ može da primi do 80 korisnika i pored sadržaja koje pruža, (dnevni boravci, radno – terapeutske radionice, senzorna soba, fiskulturna sala), nudi i uslugu „Predah roditeljstvu“.

 

Obrazovanje i kultura – U okviru projekta obrazovanja Fondacija pruža podršku talentovanim učenicima, studentima i obrazovnim ustanovama. Na osnovu konkursa raspisanog 2012. godine dodeljeni su finansijski grantovi za školsku 2012/2013. U školskoj 2013/2014. Delta Fondacija nastavila je da podržava studente koji su nastavili školovanje.

U oblasti kulture, Fondacija podržava Beogradsku filharmoniju i izgradnju nove koncertne dvorane, u cilju poboljšanja uslova rada ove institucije kulture.

Fond za budućnost – Program Fond za budućnost pokrenut je 2006. godine sa ciljem da se deca bez roditeljskog staranja, smeštena u ustanovama socijalne zaštite, osnaže za samostalan život po napuštanju ustanove i motivišu za profesionalno napredovanje. Program traje dve godine, a obuhvata stipendiranje mladih uz profesionalnu i praktičnu obuku. Školske 2013/2014. program je započela osma generacija stipendista iz sedam Ustanova za decu bez roditeljskog staranja u Srbiji.

„Delta treći roditelj“ je projekat usmeren ka poboljšavanju uslova života dece bez roditeljskog staranja. Delta Fondacija kontinuiranim robnim donacijama podržava ustanove za smeštaj dece bez roditeljskog staranja, a neke od akcija u okviru ovog projekta su : tradicionalne novogodišnje čestitke, „ Veruj u sebe“, „Jumbo bajkerska avantura“ , „Jačanje porodice“, podrška ragbi klubu „Singidunum“i td.

Podrška osobama sa invaliditetom – U okviru ovog projekta realizuju se akcije namenjene deci i odraslima sa invaliditetom. Pružanjem materijalne podrške institucijama u sistemu socijalne zaštite, vladinom i nevladinom sektoru, Delta Fondacija doprinosi inkluziji osoba sa invaliditetom u društvene i radne tokove i podizanju svesti građana o njihovim mogućnostima.

Najznačajnije akcije u okviru ovog projekta su : „ Uvek ima mesta za dobre stvari i dobre ljude“(pomoć Specijalnim školama u Srbiji ), „ Pomozimo srcem“(opremanje dnevnih boravaka), Olimpijada za decu sa invaliditetom, Dani doma u Sremčici, Međunarodni dan deteta i dr.

Delta Fondacija pruža i kontinuiranu podršku u realizaciji humanitarnih aktivnosti mnogim nevladinim organizacijama kao što su Paraolimpijska akademija „ Junior“, Udruženje slepih „ Homer“, Forum mladih sa invaliditetom, Udruženje „Plava školjka“, „ Živimo zajedno“, „ Evo ruka“, „ Mali veliki ljudi“, UTLOSS i „Kraljica Marija“ i drugi.

U kompaniji na različitim pozicijama zaposleno je 53 osoba sa invaliditetom.

Briga o društvenoj zajednici – Jednokratne akcije pomoći namenjene ugroženom stanovništvu Srbije, najčešće u područjima ugroženim elementarnim nepogodama, realizuju se u okviru ovog segmenta rada Delta Fondacije. Najznačajnija je izgradnja 3 kuće u Kraljevu nakon zemljotresa, donacija brašna narodnim kuhinjama u Srbiji…

Related Posts

Leave a Comment