Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Vesti Predloženo da državni poverioci preuzmu udeo u vlasništvu Zastava oružja

Predloženo da državni poverioci preuzmu udeo u vlasništvu Zastava oružja

by Velimir Popovic
zastava

Na današnjem sastanku ministra odbrane Nebojše Stefanovića sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike, usaglašen je predlog kojim se sprovodi konverzija potraživanja državnih poverilaca u stalni kapital preduzeća Zastava oružje iz Kragujevca, navedeno je na sajtu Ministarstva.

Predlog će, kako je navedeno, biti upućen Vladi na usvajanje, dok se nastavlja interresorno usaglašavanje za firmu Milan Blagojević iz Lučana.
Na sastanku su razmatrana rešenja problema i izazova sa kojima se u svom poslovanju susreću fabrike naše odbrambene industrije.
Ove konverzije u prethodnom periodu izvršene su za fabrike Prva iskra-namenska proizvodnja iz Bariča, Prvi partizan iz Užica i Prva petoletka-Namenska iz Trstenika, što im je olakšalo poslovanje i omogućilo da se posvete podizanju kapaciteta i modernizaciji pogona.
Stefanović, koji je prošle nedelje razgovarao sa rukovodstvom vojnih fabrika i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca, istakao je da je „za Srbiju posebno u današnjim izazovnim vremenima važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije i nastave sa radom na razvojnim projektima sa našim vojnim institutima“.
IZVOR: eKapija
Za još vesti pratite ERO

You may also like

Leave a Comment