Užice, RS
22°
Сунчано
10ч11ч12ч13ч14ч
25°C
27°C
28°C
29°C
30°C
Home MestoUžice Poziv privrednim subjektima za učešće u sprovođenju mera eneregetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Užica

Poziv privrednim subjektima za učešće u sprovođenju mera eneregetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Užica

by Velimir Popovic
poziv privrednim subjektima

Užice – U cilju unapređenja energetske efikasnosti i povećanog korišćenja obnovljivih
izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Užica i finansijske podrške domaćinstvima koja energetski saniraju svoje objekte Grad Užice u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike za mere energetske sanacije opredelio je 45 miliona dinara, navodi se na sajtu grada Užica.

 

Raspisan je Javni poziv za učešće privrednih subjekata u realizaciji mera u domaćinstvima i stanovima u stambenim zgradama. Prema rečima Nade Jovičić člana Gradskog veća za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam Javni poziv otvoren je do 24. jula 2022. godine.

„Prema pravilniku javni poziv odnosi se na privredne subjekte koji se bave nabavkom i ugradnjom stolarije, nabavkom i ugradnjom termoizolacionih materijala za zidove, podove na tlu i termoizolacionih materijala za krovne konstrukcije, nabavkom i ugradnjom toplotnih pumpi uz prateću instalaciju i nabavkom i ugradnjom solarnih kolektora za pripremu i potrošnju sanitarne tople vode. Sve ove mere odnose se na porodične kuće, osim mere koja se odnosi na zamenu stolarije i koja se može realizovati i u stanovima u stambenim zgradama”, kazala je Jovičić.

Ona je istakla da privredni subjekti koji se bave nabavkom i ugradnjom opreme i materijala iz pomenutih mera moraju ispuniti određene uslove kako bi učestvovali na javnom pozivu. Moraju biti upisani u registar APR-a, moraju posedovati adekvatne ateste za materijale i opremu koju će ugrađivati i protiv njih ne sme biti pokrenut postupak stečaja ili likvidacije.

Po isteku roka za prijavljivanje, biće formirana i objavljena konačna lista privrednih subjekata koji su ispunili uslove. Javni poziv za fizička lica biće najverovatnije objavljen početkom avgusta meseca i po njegovom završetku krenuće se u potpisivanje ugovora i realizaciju pojedinačnih projekata. Planirano je da se kompletno projekat završi do 11. februara 2023. godine.

IZVOR: GZS

Za još vestipratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment