Užice, RS
16°
Ведро
5ч6ч7ч8ч9ч
15°C
16°C
18°C
20°C
22°C
Home DruštvoUmetnost i kultura Poziv Japanske ambasade deci Srbije za učešće na svetskoj likovnoj izložbi

Poziv Japanske ambasade deci Srbije za učešće na svetskoj likovnoj izložbi

by Velimir Popovic

kanagava

Japanska asocijacija za prekookeansku saradnju uputila je poziv deci uzrasta od 4 do 15 godina (računajući 1.april 2014.) da pošalju svoje radove na svetsku likovnu dečiju izložbu „Kanagava bijenale”. Deca mogu učestvovati pojedinačno ili kao grupa. Radovi nastali saradnjom deteta i starijih ili deteta i ostvarenih umetnika neće se uzimati u razmatranje.

Za učešće je potrebno poslati samo radove na papiru, a vajana, klesana i digitalna (CG) kao i druga dela koja nisu na papiru neće se razmatrati.

Tema je slobodna. Od materijala se mogu koristiti: vodene boje, ulje, krejon, pastel boje, kolaž i sl. Lako lomljiva dela i kolaži od kvarljive hrane ili hrane koje privlači insekte (žitarice) i sl. neće se razmatrati.

Dozvoljena maksimalna veličina je 54 cm sa 38 cm (dvx) . Rad ne sme biti veći od F8 formata.

Radovi ne smeju biti uramljeni. Uljani radovi mogu biti naslikani isključivo na platnu.

Kandidati mogu poslati samo jedan rad. Poslati rad mora biti rad samo kandidata ili grupe ( koji nije nastao ni u kakvoj formi saradnje sa trećim licima) i ne sme biti deo zbirke ili serijala . Jako je važno da rad nje bio na prethodnim takmičenjima.

Po upustvima ambasade Japana rok za prijem radova je 31. oktobar 2014.

Radovi se šalju redovnom poštom (ne digitalno)  direktno organizatoru zajedno sa aplikacionim formularom koji se može preuzeti sa zvanične prezentacije organizatora.

Više detalja o Kanagava bijenalu i važnim linkovima dostupno je na internet prezentaciji ambasade Japana u Srbiji: www.yu.emb-japan.go.jp/srpski_verzija/kanagava.html

Radovi poslati na konkurs neće biti vraćeni a ocenjivanje koje počinje početkom 2015. biće završeno do kraja februara 2015. kada će se objaviti pobednici.

Kanagava bijenale postoji od 1979. godine i cilj mu je promocija i podsticanje decčije kreativnosti i razumevanja različitih kultura kroz umetnost.

Da biste preuzeli prijavni formular na engleskom jeziku ali i za sve dodatne informacije na više svetskih jezika posetite sajt bijenala:

http://www.earthplaza.jp/biennial/English/index.html

Izvor: Ambasada Japana u Srbiji

 

 

 

 

 

 

 

z

You may also like

Leave a Comment