Užice, RS
32°
Сунчано
15ч16ч17ч18ч19ч
32°C
33°C
32°C
31°C
30°C
Home DruštvoPriroda Požar na deponiji Duboko ugašen na površini većoj od 70 odsto

Požar na deponiji Duboko ugašen na površini većoj od 70 odsto

by Vladimir Gujanicic

„Termovizijski dronovi i kamere doprineli su da lociramo samo žarište i sada se radi i na njegovom gašenju. Ako sve bude išlo po planu, požar na deponiji Duboko biće u potpunosti ugašen za pet, šest dana”, istakla je gradonačelnica posle obilaska deponije.

Prema njenim rečima, sitaucija je iz dana u dan sve bolja.

„Mnogo je manje dima i na samom telu deponije danas a zahvaljujući angažovanju mehanizacije i ljudstva, uspeli smo da ugasimo više od 70 posto požara na samom telu deponije. Kada kažem 70 posto, to znači, da je isto toliko otpada na telu deponije pravilno tretirano, ugašeno vodom, zasuto zemljom i postavljeno na stabilno tlo. To je kao što smo govorili i prethodnih dana jedini pravi način da se ovaj požar u potpunosti ugasi. Termovizijski dronovi i kamere pomogli su nam da lociramo samo žarište požara, do koga su došli angažovani na gašenju i uspeli da priđu sa svih strana, tako da se trenutno se radi na gašenju samog žarišta.U velikoj meri nam je pomogla platforma koju smo dopremili zahvaljujući Repubičkom štabu za vanredne situacije, koja je u značajnoj meri ubrzala proces gašenja“, naglasila je gradonačelnica.

Ona dodaje i da je prema proceni stručnjaka još pet, šest dana potrebno da se požar u potpunosti eliminiše.

„Ukoliko ne dođe do nepredviđenih situacija, a nadamo se da neće, požar će biti ugašen u narednih pet do šest dana. Zahvalila bih se još jednom svim ljudima koji su danima ovde angažovani i vatrogascima i mašinistima i vozačima kamiona. Oni su naši heroji, koji su dali sve od sebe da se požar na telu deponije ugasi što pre i za to im još jednom veliko hvala“, zaključila je gradonačelnica.

GZS

You may also like