Užice, RS
22°
Сунчано
9ч10ч11ч12ч13ч
25°C
27°C
30°C
31°C
32°C
Home MestoUžice Bogićević :Povratak mladih na selo je naša šansa

Bogićević :Povratak mladih na selo je naša šansa

by Velimir Popovic
povratak mladih

POŽEGA– Ministarstvo poljoprivrede zajedno sa Vladom Republike Srbije, kroz razne mere i subvencije nastoji da utiče na poboljšanje u sferi poljoprivrede i života na selu, istakao je pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević prilikom današnje posete Požegi.

U okviru svoje posete zapadnoj Srbiji, Bogićević se sastao sa predsednikom opštine Požega Đorđem Nikitovićem i njegovim saradnicima, kao i sa predstavnicima Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Užicu.

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević obišao je domaćinstva Lazara Gordića i Todora Tomića, istaknute poljoprivredne proizvođaće iz ovog kraja.

„Požega ima prostora, mogućnosti, pomoć države, pomoć struke i mislim da će to ljudi iskoristiti. Pogotovo se dosta mladih vraća. Otvaraju se nova mlada poljoprivredna gazdinstva i to je naša šansa“ ,rekao je Bogićević u razgovoru sa poljoprivrednicima.

Požega će nastaviti da ulaže u poljoprivredu i da radi na obnovi puteva, a posebno seoskih ulica, kako bi se mladi u selima vratili, poručio je predsednik opštine Đorđe Nikitović.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment