Užice, RS
32°
Сунчано
15ч16ч17ч18ч19ч
32°C
33°C
32°C
31°C
30°C
Home PrivredaEkonomija Poslednja čajetinska sednica u ovom sazivu

Poslednja čajetinska sednica u ovom sazivu

by Vladimir Gujanicic
Crkva u Čajetini

ČAJETINA – Odbornici Skupštine opštine Čajetina zasedali su poslednji put u ovom sazivu, s obzirom da se 2. juna održavju lokalni izbori.

Odbornici su usvojili odluke o otuđenju za četiri parcele na Zlatiboru ukupne vrednosti 13.600.000 hiljada dinara, četiri parcele i dokup zemljišta u vrednosti 18 870.000 dinara na Zlatiboru. Na javni oglas za otuđenje ponovo je stavljeno 18 parcela, kao i po dve nove u Čajetini i na Zlatiboru.

Izveštaj o radu podneli su biblioteke „Ljubiša R. Đenić“, direktorka Snežana Đenić, direktora KC Zlatibor Danica Jevtić Šišović, direktorka Predškolske ustanove „Radost“ Jelena Mitrašinović Brašanac, a usvojeni su i izveštaji KJP „Zlatibor“, JKP „Vodovod“ i Turističke regije Zapadna Srbija. Za sve ove izveštaje su glasali i odbornici Srpske napredne stranke. Direktor preduzeća Eko agrar Marko Marić predstavio je godišnji plan uređenja i korišćenja poljoprivrdnog zemljišta na teritoriji opštine Čajetina površine 458,6 hektara koji je izrđen uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede.

Donete su i dve odluke o ulaganjima sredstvima investitora. Jedan je apart hotel Park rizort, koji će na ime kompenzacije izvršiti izgradnju puta dužine 428 metara kod stambenog kompleksa Kalman, radove na kružnom toku i izgradnju fudbalskih tirbina na terenu u Čajetini u ukupnoj vrednosti od 22 miliona dinara. Preduzeće „Tejkom“iz Beograda će za Komunalno javno preduzeće „Zlatibor“ izvršiti kupovinu asfaltne baze i finišera u vrednosti oko 58,3 miliona dinara.

ZoomUE

You may also like