Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Društvo Portreti Ane Dimitrijević u njenom rodnom gradu

Portreti Ane Dimitrijević u njenom rodnom gradu

by Velimir Popovic
0 comment

U holu užičkog Gradskog kulturnog centra otvorena je prva samostalna izložba Ane Dimitrijević, nekadašnje učenice Umetničke škole u Užicu, koja je školovanje nastavila u Beogradu, u kojem živi i radi.

Svojim sugrađanima, Ana je predstavila 40 portreta, nastalih u poslednjih godinu i po dana.

„Posle tri portreta poznatih glumaca, dobila sam prvu porudžbinu, da nacrtam dete svoje koleginice sa fakulteta. Pozitivne reakcije pokazale su mi da treba da nastavim da radim portrete“, kaže Ana za Danas.

Odlučila je da na papir prenese likove glumaca poput Dragana Bjelogrlića, Vojina Ćetkovića, Nenada Jezdića, Milorada Mandića i mnogih drugih. Birala je one koji su ljudima dragi, zbog njihovih uloga, karaktera i humora, pa se među njima našao i poznati fudbalski stručnjak Radomir Antić.

Portreti Ane Dimitrijević u njenom rodnom gradu (FOTO) 2

Foto: Ana Milošević/Danas

“Shvatila sam da ću, crtajući portrete vremenom moći da usavršim crtež i tehniku, kombinujući drvene i akvarel boje u olovci”, kaže mlada umetnica i objašnjava da je za dobar portret potrebno mnogo truda i vremena.

Prva samostalna izložba važan je korak za svakog umetnika, a Ana Dimitrijević ostvarila je svoju želju da ona bude organizovana upravo u Užicu.

“Veoma sam zadovoljna reakcijama ljudi koji su crteže videli uživo, zaista je lepo čuti reči podrške i pohvale”, ističe naša sagovornica, koja je posle završene srednje Umetničke škole u Užicu, diplomirala na Visokoj tekstilnoj strukovnoj školi u Beogradu i stekla zvanje strukovnog dizajnera tekstila i odeće.

IZVOR: Danas

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice #društvo #umetnostikultura

Related Posts

Leave a Comment