Užice, RS
17°
Сунчано
7ч8ч9ч10ч11ч
19°C
22°C
24°C
25°C
27°C
Home MestoUžice Pomeranje roka za izgradnju cevovoda u Sevojnu zbog „duplog posla o jednom trošku“

Pomeranje roka za izgradnju cevovoda u Sevojnu zbog „duplog posla o jednom trošku“

by Velimir Popovic
cevovoda

Rok za izgradnju magistralnog cevovoda u Sevojnu biće pomeren zbog postavljanja još jednog cevovoda, promera fi 100, a rekonstrukcija zdravstvene ambulante u ovoj užičkoj gradskoj opštini za koju je iz užičkog budžeta izdvojeno oko devet miliona dinara je u toku.

Gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, rekla je da će u okviru rekonstrukcije ambulante biti zamenjena stolarija, urađena fasada, zamenjen deo krova i urađena drenaža.

Ona je najavila da će toaleti biti rekonstruisani, a da će se u narednom periodu raditi na obezbeđivanju dodatnih sredstava za unutrašnju stolariju i podove.

“Zahvaljujući sredstvima odobrenim od EU PRO+ programa ćemo ući i u komletnu rekonstrukciju ATD-a, odnosno Dispanzera za plućne bolesti u Užicu na koju se takođe čeka godinama”, rekla je Raković Radivojević i dodala da je ukupna vrednost tog projekta procenjena na oko 440.000 evra, uz učešće grada od oko 260.000 evra.

Gradonačelnica Užica rekla je i da je zadovoljna dinamikom radova na rekonstrukciji magistralnog cevovoda, koje izvodi preduzeće MPP Jedinstvo Sevojno, a tehnički direktor tog preduzeća, Zoran Radibratović, izneo je podatak da je za mesec dana koliko traju radovi na izgradnji nove vodovodne mreže završeno 40 odsto trase.

“Rok koji smo dali za završetak magistralnog cevovoda, do 30. juna, biće ispoštovan sa naše strane”, rekao je Radibratović u Sevojnu.

Direktor užičkog „Vodovoda“, Duško Ljujić, dodao je da se pored magistralnog, postavlja i cevovod promera fi 100 u istoj dužini, “o jednom trošku biti obavljen dupli posao”.

“Izrada novog cevovoda usloviće produžetak postavljenog roka, jer će biti potrebno dodatno vreme da kućne priključke i ulične odvojke prebacimo na novopostavljeni fi 100 cevovod”, najavio je probijanje postavljenih rokova Ljujić i dodao da, što se tiče vodovodne mreže, na tom potezu neće biti potrebe za radovima “bar 50 godina”.

Nadležni sui ovoga puta istakli da će se vodosnabdevanje za vreme radova odvijati nesmetano, a da će objekti na dan prebacivanja na novoizgrađenu mrežu biti privremeno isključeni.

Kako su naveli, na celoj trasi dugoj oko dva kilometra ima oko 60 priključaka.

IZVOR: Danas

Za još vesti  pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment