Užice, RS
17°
Сунчано
7ч8ч9ч10ч11ч
19°C
22°C
24°C
25°C
27°C
Home Društvo Poklanjamo knjigu Znamenje anđela

Poklanjamo knjigu Znamenje anđela

by Velimir Popovic

naslovna nagradna igra 1

Sajt Ero je ponovo za svoje čitaoce u saradnji sa izdavačkom kućom „Laguna” obezbedio vredne i zanimljive poklone. Ovog utorka poklanjamo vam knjigu Znamenje anđela, Dejana Stojiljkovića. Svi koji se u toku dana jave i tačno odgovore na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta, imaju mogućnost da postanu dobitnici knjige. Izvlačenje dobitnika će biti objavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati office@ero.rs.

znamenje_andjela-dejan_stojiljkovic_v

ZNAMENJE ANĐELA, DEJAN STOJILJKOVIĆ

Ukratko o knjizi

Istorijski roman o Konstantinu, rimskom imperatoru koji je priznao hrišćanstvo. Roman je nastao po Stojiljkovićevom pozorišnom komadu Konstantin. Ne porediti sa Ivanjijevim Konstantinom.

Sadržaj

Godine 297. rimski cezar Galerije krenuće u osvetnički pohod na Istok da se obračuna sa Persijom i njenim vladarom. U velikoj invazionoj armiji naći će se tri čoveka koje povezuje nevidljiva nit sudbine i čija će dela označiti osvit jednog novog doba i uzdizanje jedne nove vere – hrišćanstva. Galerije, veliki progonitelj hrišćana, i ne sluti da pod njegovom zastavom jašu tri čoveka koji će jednog dana postati hrišćanski sveci i utrti put jednom novom carstvu. Najstariji među njima je Georgije, stameni i harizmatični general iz Kapadokije, u istoj legiji je i tribun Dimitrije iz bogate senatorske porodice iz Soluna… Najmlađi se zove Flavije Valerije Konstantin, sin Galerijevog suvladara Konstancija Hlora, hrabri konjički oficir i naslednik prestola na Zapadu.

Od jermenskih pustinja, preko slavnih egipatskih gradova, od Naisusa i Singidunuma, sve do britanskih magli i zidina večnog Rima, iskovana u krvi i plamenu bitke, kaljena strašću, ljubavlju i nadom, dolazi priča o ljudima koji su promenili tok istorije i srušili jednu imperiju da bi na njenom zgarištu sazidali novu. Istovremeno, to je priča o snazi vere i prijateljstva, o najvećem progonu hrišćana u istoriji, o poslednjim danima Rima i začetku slavnog Vizantijskog carstva, o dva sveca koji su umrli za Boga u koga veruju i trećem, koji je postao prvi rimski car koji je poverovao u snagu Krsta.

Prethodno objavljeni naslovi

Duge noći i crne zastave, Konstantinovo raskršće.

Biografija autora

Dejan Stojiljković je rođen u Nišu, 1976. Bavi se stripom, novinarstvom i pisanjem proze. Do sada je objavio prozne zbirke Leva strana druma (2007) i Low Life (2008) i roman Konstantinovo raskršće (2009) za koji je dobio nagrade Miloš Crnjanski i Svetosavski pečat. Prvi je laureat nagrade za strip teoriju Nikola Mitrović Kokan. Živi u Nišu gde radio kao glavni i odgovorni urednik portala NišKafe (www.niscafe.com). Član je književne grupe P-70.

Nagradno pitanje glasi: Navedite nazive dve prethodno objavljene knjige Dejana Stojiljkovića?

Odgovore šaljite na adresu: office@ero.rs

You may also like

Leave a Comment