Užice, RS
24°
Сунчано
10ч11ч12ч13ч14ч
27°C
29°C
31°C
32°C
33°C
Home Društvo Poklanjamo knjigu Vanje Bulića

Poklanjamo knjigu Vanje Bulića

by Velimir Popovic

naslovna nagradna igra 1

Sajt Ero ponovo vam pruža priliku da osvojite jednu interesantnu knjigu izdavačke kuće Laguna. Ovog utorka pripremili smo vam knjigu Muškarac u izvesnim godinama Vanje Bulića. Svi koji se u toku dana jave i tačno odgovore na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta, imaju mogućnost da postanu dobitnici knjige. Izvlačenje dobitnika će biti objavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati office@ero.rs.

muskarac_u_izvesnim_godinama

 MUŠKARAC U IZVESNIM GODINAMA, VANJA BULIĆ

 Ukratko o knjizi

Zbirka kolumni Vanje Bulića, autora nekoliko bestselera. Čitaju se u jednom dahu jer su priče prepoznatljive, duhovite i zavodljivo ispričane.

Sadržaj

Zašto muškarci u izvesnim godinama obavezno nakvase sportsku majicu vodom za pranje šoferšajbne kad se vraćaju s treninga kući; zašto plaču na koncertima kad naiđe sentiš blok; o čemu pričaju na moru dok satima stoje u plićaku; zašto se udvaraju kelnericama u lokalnoj birtiji; koga zovu u ponoć 31. decembra mobilnim telefonom kad ulete u ve-ce ili izlete na parking; zašto ne čitaju umrlice i koliko odlažu prvi odlazak u banju…

Ako neko nema smelosti da čita eseje o lepoti neizvesnih godina i tišini kad deca izađu iz kuće od koje može da se ogluvi, neka se drži tekstova u kojima se Bulić, okupan mirisom Pino silvestre i s zviždukom Yesterday na usnama, pita da li muškarac u izvesnim godinama može da bude romantičan; šta dobija kao rođendanski poklon od školskih drugarica; kako reguliše saobraćaj u bračnom krevetu i da li uopšte „babaribe“ i „dedafrajeri“ vode ljubav…

Prethodno objavljeni naslovi

Jovanovo zaveštanje, Kako sam gajio blizance, Simeonov pečat, Oko otoka, Sto bisera

O autoru

Vanja Bulić, od oca Dušana i majke Bosiljke, rođen je 1947. godine u Kumanovu. Od 1952. godine živi u Beogradu.
Imao je rok sastav, igrao je odbojku, strastveni je igrač preferansa, ceo radni vek je proveo u novinarstvu – pisanom i elektronskom. Pisao je u gotovo svim prestižnim novinama druge Jugoslavije, a zlatni period je doživeo kao urednik Duge. Kao TV stvaralac je uradio više od dve hiljade jednocasovnih emisija, a bio je scenarista i tri TV serije: Jugovići (1988, RTS), Drugo stanje (2006, BK televizija) i Javlja mi se iz dubine duše (2007, TV Košava).
Koscenarista je filma Lepa sela lepo gore i scenarista filma Drugo stanje. Radio je i dokumentarne filmove.
Napisao je zbirke priča Muškarac u izvesnim godinama, Kako sam gajio blizance,  Sto bisera i romane Jovanovo zaveštanje, Simeonov pečat, Tunel – lepa sela lepo gore, Ratna sreća, Zadah belog, Vrele usne, Parada strasti, Drugo stanje.

Živi od novinarstva. Otac tri sina. Član je Udruženja književnika Srbije.

Nagradno pitanje: Navedite naslove dva romana Vanje Bulića?

Odgovore slati na e-mail adresu: office@ero.rs

You may also like

Leave a Comment