Užice, RS
25°
Делимично облачно
11ч12ч13ч14ч15ч
28°C
29°C
26°C
26°C
26°C
Home Društvo Poklanjamo knjigu Tri čvora na trepavici, Ljubivoja Ršumovića

Poklanjamo knjigu Tri čvora na trepavici, Ljubivoja Ršumovića

by Velimir Popovic

Tri cvora na trepavici

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, gradski portal Ero vam ovog utorka poklanja knjigu Tri čvora na trepavici, Ljubivoja Ršumovića. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku današnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta.  Odgovore šaljite na e-mail adresu nebojsa.hobetko@gmail.com

TRI ČVORA NA TREPAVICI, Ljubivoje Ršumović

Ilustrovao Tihomir Čelanović

Ukratko o knjizi

Priče o detinjstvu i odrastanju velikog majstora pripovedanja. Duhovita i visprena ispovest o tome kako nas događaji u detinjstvu predodređuju. Gozba za sve one koji vole da prave

Sadržaj

Tesla je iskreno verovao da je sve talente i sposobnosti nasledio od majke Georgine – Đuke. Kad je postao svetski poznat naučnik, sećajući je se sa nežnošću, napisao je: „…Kad je već bila navršila šezdeset godina, prsti su joj bili još uvek tako elastični da je mogla da sveže tri čvora na trepavici…“ (citat iz knjige koji objašanjava otkud naslov) U ovim pričama o detinjstvu i odrastanju krije se trag beskrajne ljudske mudrosti i umeća postojanja. Ova duhovita i visprena ispovest Ljubivoja Ršumovića o tome kao nas događaji u detinjstvu predodređuju obogatiće iskustvo svakog čitaoca. Tri čvora na trepavici nisu samo sećanja velikog majstora pripovedanja i poznavaoca srpske baštine već i praznik jezika i pohvala traganju za poreklom.

Prethodno objavljeni naslovi

Vid iz Talambasa, Ma šta mi reče, Još nam samo ale fale, Nevidljiva ptica, Clairvoyant Tales, Vidovite priče, Planiranje prošlosti, Zauvari, Ujdurme i zvrčke iz antičke Grčke, Sunčanje na mesečini.

O autoru

Ljubivoje Ršumović rođen je 1939. Godine 1965. zaposlio se u Radio Beogradu, u redakciji programa za decu. Svoj literarni rad uspešno je ugradio u popularne radio emisije, kao televizijski poslenik napisao je, režirao i snimio preko 600 emisija. Objavio je 72 knjige, uglavnom za decu. Među njima najpoznatiji naslovi su: Ma šta mi reče, Pričanka, Pevanka, Još nam samo ale fale, Vesti iz nesvesti, Nevidljiva ptica, Domovina se brani lepotom, Sjaj na pragu, Ne vucite me za jezik, Bukvar dečjih prava. U pozorištima je izvođeno više njegovih dela. Dobitnik je brojnih nagrada za dečju književnost. Njegova dela prevedena su na više stranih jezika. Autor je tri udžbenika za osnovnu školu: Deca su narod poseban, Azbukvar i Pismenar.

Tihomir Čelanović je rođen 1977. godine u Beogradu. Odrastao je u Kotoru, a završio Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu. Crta stripove, ilustruje knjige i povremeno se bavi animacijom i muzikom. Ilustrovao je brojne dečije knjige: „Miško plašljivko”, „Miško nećejed”, „Ko se koga uplašio”, „Bakovuk”, „Botanika”, kao i školske udžbenike. Radove je objavljivao u brojnim časopisima, a za ilustracije u knjizi „Basne” Radomira Putnikovića dobio je nagradu Neven 2005. godine.

Nagradno pitanje: Koliko knjiga je Ljubivoje Ršumović objavio do sada?

Odgovore slati na e-mail adresu: nebojsa.hobetko@gmail.com

You may also like

Leave a Comment