Užice, RS
20°
Делимично облачно
8ч9ч10ч11ч12ч
22°C
23°C
23°C
23°C
23°C
Home DruštvoERO Pokloni Poklanjamo knjigu Osamdeset dana, Metju Gudmana

Poklanjamo knjigu Osamdeset dana, Metju Gudmana

by Velimir Popovic

osamdeset-dana-korice

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, gradski portal Ero vam ovog utorka poklanja knjigu Osamdeset dana, Metju Gudmana. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku današnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta.  Odgovore šaljite na e-mail adresu nebojsa.hobetko@gmail.com

OSAMDESET DANA, Metju Gudman

Ukratko o knjizi

Dve junakinje rešene da nadmaše Fileasa Foga, junaka romana Žila Verna i obiđu Zemljinu kuglu za manje od osamdeset dana.

Sadržaj

Četrnaestog novembra 1889. godine mlada reporterka Vorlda krenula je parobrodom iz Njujorka u pohod da obori rekord najbržeg obilaska sveta. Istog dana iz Njujorka – mada u suprotnom smeru i vozom – pošla je mlada novinarka časopisa Kosmopoliten Elizabet Bizland. Ta dramatična trka na stazi od skoro četrdeset pet hiljada kilometara privukla je pažnju čitave nacije i zauvek promenila živote takmičarki.

Njih dve su bile jedna drugoj sušta suprotnost. Neli Blaj je bila borbena, odlučna, ambiciozna reporterka iz pensilvanijske rudarske oblasti, koja je tragala za najsenzacionalnijim vestima i pritom, često pod izmišljenim identitetom, obelodanjivala društvene nepravde. Otmena i elegantna Elizabet Bizland, rođena u aristokratskoj južnjačkoj porodici, više je volela romane i poeziju od novina a smatrana je za najlepšu ženu velegradskog novinarstva. Obe žene pak bile su nadareni pisci i ostvarile su uspešne karijere u veoma ambicioznom svetu novinarstva kojim su vladali muškarci. Knjiga Osamdeset dana oživljava te dve žene pionire u trci s vremenom, uvek svesne da i najmanje kašnjenje može dovesti do poraza.

Ciljna grupa

Ljubitelji istorijskih i avanturističkih romana, putovanja, novinarstva, čitaoci Žila Verna.

Prethodno objavljeni naslovi

Prvi put na srpskom.

Biografija autora

Metju Gudman je pisac još dve dokumentarne knjige. Podučavao je kreativnom pisanju na mnogim univerzitetima i radionicama. Živi sa suprugom i decom u Njujorku.

 

Nagradno pitanje: Kako se zovu novinarke, junakinje knjige?

Odgovore slati na e-mail adresu:

You may also like

Leave a Comment