Užice, RS
21°
Делимично облачно
9ч10ч11ч12ч13ч
23°C
24°C
23°C
23°C
23°C
Home Društvo Poklanjamo knjigu Kuća u Kornvolu, Liz Fenik

Poklanjamo knjigu Kuća u Kornvolu, Liz Fenik

by Velimir Popovic

 

Kuca-u-Kornvolu

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, gradski portal Ero vam ovog utorka poklanja knjigu Kuća u Kornvolu, Liz Fenik. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku današnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta.  Odgovore šaljite na e-mail adresu nebojsa.hobetko@gmail.com

KUĆA U KORNVOLU, Liz Fenik

Ukratko o knjizi

Kuća u Kornvolu, prvenac engleske književnice Liz Fenik, klasični je ljubavni roman koji se odigrava na divnoj i surovoj obali Kornvola, a ujedno i najava serijala. Slikarka Medi (37) posle smrti svog muža vraća sve dugove za njegovo lečenje i seli se sa pastorkom Hanom (15) u Kornvol (jugozapad Britanije). Boreći se sa nedaćama koje je tamo čekaju, naći će nove prijatelje i novu ljubav.

Sadržaj

Ubrzo nakon muževljeve smrti, slikarka Medi Holis zajedno sa svojom pastorkom Hanom napušta London i odlazi u Kornvol na imanje Trevenen nadajući se da će to za njih dve biti novi početak i rešiti brojne nedaće u kojima se nalaze. Na Medino razočaranje, Trevenen je velika i propala plemićka kuća koja vapi za popravkama, ali kada bude otkrila istoriju imanja i priče o ženama koje su na njemu ranije živele počinje da shvata da je bilo neminovno da se i ona tu nađe. Kada otkrije generacijama skrivane tajne, Medin san o mirnom životuna selu biće sasvim raspršen. Dok pokušava da se vrati u svoj svet slika skicirajući na vetrovitim liticama Kornvola, Medi i protiv svoje volje biva uvučena u vrtlog čudesnih predela i još neobičnijih ljudi, i otkriva ljubav koja u sebi sve to spaja – osećanje pripadnosti, pronađenu porodicu i voljenog čoveka.

Drugi o knjizi

„Dirljiva priča o gubitku voljenog čoveka i povratku u život.“ Woman & Home

„Divno ispripovedana priča, s likovima koji s lakoćom dopiru do čitaočevog srca.“

Sidmouth Herald

„Eskapistička i veoma osećajna priča u kojoj ljudski odnosi prolaze kroz teške ispite.“

Star Magazine

„Ovo je knjiga o smrti, o pogrešnim odlukama, slomljenom srcu i promeni, ali isto tako i o nadi, dugo čuvanim tajnama i krajnje neočekivanim prijateljstvima. Više puta me je nagnala da se naglas nasmejem, ali i da zaplačem. Oduševila me je.“ Novelicious.com

Prethodno objavljeni naslovi

Njen prvi roman.

O autorki

Liz Fenik je rođena u Masačusetsu, devet puta se selila po svetu, a sada živi u Dubaiju sa suprugom i dve lude mačke. Prvi put je putovala u Kornvol 1989. godine, sedam godina kasnije kupila tamo kuću i, iako živi u Dubaiju, njeno srce je zauvek u Kornvolu gde stvara nove priče.

Nagradno pitanje:Kako se zove glavna junakinja slikarka u ovoj knjizi?

Odgovore slati na e-mail adresu: nebojsa.hobetko@gmail.com

 

You may also like

Leave a Comment