Užice, RS
32°
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
33°C
32°C
31°C
30°C
28°C
Home Društvo Poklanjamo knjigu Jednostavne priče, Lazara Ristovskog

Poklanjamo knjigu Jednostavne priče, Lazara Ristovskog

by Velimir Popovic

jednostavne-price-korice

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, gradski portal Ero vam ovog utorka poklanja knjigu Jednostavne priče, Lazara Ristovskog. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku današnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta.  Odgovore šaljite na e-mail adresu nebojsa.hobetko@gmail.com

Jednostavne priče, Lazar Ristovski

Ukratko o knjizi

Zbirka priča velikog srpskog glumca Lazara Ristovskog, koje je pisao poslednjih desetak godina. Zanimljivih 13 priča ispričanih na jednostavan način.

Ove priče su sećanja, uspomene, priče o malim ljudima koji ravnopravno čine deo velikog kosmosa. Junaci priča imaju svest o sebi, ali nisu jači od sudbine koja im je pisana. Iz priča Lazara Ristovskog izbija empatija prema običnim ljudima, humor, poznavanje ljudskog roda i svoje sredine, a pisac ima i smisao za obrt.

Ciljna grupa

Iako Lazara Ristovskog interesuje neposredna stvarnost, primenjuje i realistički i fantastički pristup, pa knjigu možete preporučiti apsolutno svima.

Sadržaj

Dragi čitaoče,

Mogli smo izdavač ili ja da zamolimo nekoga od viđenijih pisaca ili kritičara da napiše nekoliko lepih reči o ovoj zbirci, kao što se to obično radi, ali sam odlučio da ti se obratim sâm.

Želim da osetiš moje poštovanje i prisnost koja je neophodna pri čitanju ovih priča.

One su ispričane na jednostavan način, kako su se nekada pisale i pričale priče, dok još nije bilo televizije i interneta. Kada se pripovedaču verovalo i kada se on slušao sa pažnjom i punim poverenjem da je ono što priča „živa istina“.

Pripovedač, a ja to želim da budem, mora da vlada umetnošću posmatranja. Mesto, loža iz koje se svet najbolje vidi je usamljenost.

Moje priče su jednostavne, istinite i ljudske. U njima su tuga i humor pomešani kao i u životu. Ako ih budeš čitao otvorenog srca, verujem da ćeš pronaći i sebe u nekoj od njih.
Autor

Prethodno objavljeni naslovi

Prvi put u izdanju Lagune.

 O autoru

Lazar Ristovski rođen je 26. oktobra 1952. u Ravnom Selu u Vojvodini. Završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, nastupao u preko 4.000 pozorišnih predstava i imao 73 uloge u filmovima i TV serijama. Glumio je i u nekoliko filmova holivudske produkcije. Kao glumac je dobio skoro sve nagrade koje se mogu dobiti na ovim prostorima. Neke od nagrada dobio je i na evropskim festivalima. Producirao je petnaest filmova i režirao Belo odelo i Bele lavove. Napisao je i dva kratka romana: Belo odelo Kako sam dobio Oskara. Posle ove zbirke priča namerava i dalje da piše.

Nagradno pitanje:Navedite nekoliko filmova u kojima glumi Lazar Ristovski?

Odgovoreslati na e-mail adresu: nebojsa.hobetko@gmail.com

You may also like

Leave a Comment