Užice, RS
17°
Ведро
3ч4ч5ч6ч7ч
17°C
16°C
16°C
16°C
18°C
Home Društvo Poklanjamo knjigu Beležnica profesora Miškovića

Poklanjamo knjigu Beležnica profesora Miškovića

by Velimir Popovic

nele karajlic

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, sajt Ero vam poklanja knjigu Beležnica profesora Miškovića, Ratka Dmitrovića. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku dašnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta. Izvlačenje dobitnika će biti obavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati na e-mail adresu: office@ero.rs.

Beleznica-profesora-Miskovica

BELEŽNICA PROFESORA MIŠKOVIĆA, Ratko Dmitrović

Ukratko o knjizi

Beležnica profesora Miškovića je roman o tajnama oko nas i o ljudima koji su sa njima povezani. Te tajne nas ponekad nateraju da krenemo putem za koji nismo ni znali da postoji. To će se dogoditi novinaru beogradskog lista Argument Bošku Stevanoviću kad u proleće 2002. godine dobija zadatak da napiše tekst o naučnoj ostavštini preminulog srpskog etnologa Arsenija Miškovića.

Važni argumenti za prodaju

Dugo očekivani roman poznatog novinara i urednika. Dmitrović uspeva da lako zaintrigira čitaoca i uvuče ga u priču. Naročito će se dopasti čitaocima koji vole trilere sa elementima fantastike.

Sadržaj

Beležnica profesora Miškovića je roman o tajnama oko nas i ljudima koji su sa njima povezani. Ni o jednima ni o drugima ne znamo ništa, a onda se desi nešto što neke od nas natera da krenemo putem za koji nismo ni znali da postoji. To će se dogoditi novinaru beogradskog lista Argument Bošku Stevanoviću kad u proleće 2002. godine dobije zadatak da napiše tekst o naučnoj ostavštini preminulog srpskog etnologa Arsenija Miškovića. Tog dana, umesto očekivano dosadnog razgovora s udovicom Mišković, ženom u godinama koja čeka poslednje životno putovanje, on će se susresti sa serijom misterioznih i naučno neobjašnjivih događaja o kojima nije ni sanjao da su mogući, a kamoli da su se odigrali i da još uvek traju u Srbiji.

Ti događaji čine sadržaj jedne male beležnice sa crnim koricama, koju će udovica Mišković pokloniti novinaru Stevanoviću. Ono što tamo piše dugogodišnja je opsesija nekih ljudi iz inostranstva – Beča, Londona, Moskve… i jednog gradića u Arizoni. Vest o smrti etnologa Miškovića pokrenula je lavinu čudnih događaja koji će porodicu i prijatelje beogradskog novinara Boška Stevanovića dovesti u životnu opasnost…

Ciljna grupa

Čitaoci trilera Vanje Bulića, čitaoci romana Princ i fantom Milana Vidojevića, Omega Nenada Cvetičanina…

Prethodno objavljeni naslovi

Njegov prvi roman.

O autoru

Radomir (Ratko) Dmitrović rođen je 1958. godine u Komogovini na Baniji, današnja Hrvatska. Gimnaziju je završio u Kostajnici, a u Beogradu i Zagrebu studirao je pravo i novinarstvo. Novinarske i uredničke poslove obavljao je u Politici, Ninu, na Radio-televiziji Srbije. Bio je pokretač i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Argument. Poslednjih pet godina bio je glavni i odgovorni urednik frankfurktskih Vesti. Za direktora i glavnog urednika Večernjih novosti imenovan je 16. maja 2013. godine. Oženjen Natašom, ima dve kćerke Olju i Lenku.

Nagradno pitanje: U kojim novinama je Ratko Dmitrović direktor i glavni urednik?

Ogovore poslati na e-mail adresu:office@ero.rs

You may also like

Leave a Comment