Užice, RS
23°
Ведро
1ч2ч3ч4ч5ч
23°C
22°C
22°C
22°C
21°C
Home PrivredaTurizam Počeli radovi na izgradnji suvenirnice kod Starog grada

Počeli radovi na izgradnji suvenirnice kod Starog grada

by Vladimir Gujanicic

UŽICE – Počeli su radovi na izgradnju suvenirnice i info centra u neposrednoj blizini tvrđave Stari grad. Objekat će zauzimati 54 kvadratna metra površine.

Tvrđava iz 14. veka jedno je od mesta koja su predviđena da budu težišta organizovanja manifestacija tokom perioda u kojem je Užice nacionalna prestonica kulture.

„Radovi će trajati 45 dana. Sprovodiće se u tri faze – izgradnja objekta, obezbeđivanje neophodnih priključaka za vodovod i kanalizaciju i opremanje objekta. Radovi su vredni 21 milion dinara, a finansiraju ih grad, TO Užice i Ministarstvo turima. Dok budu trajali radovi Stari grad neće biti otvoren za javnost, zbog bezbednosti posetilaca“, kaže gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.Jelena

Direktorka TO Užice Danijela Đorđević smatra da je suvenirnica važna ne samo za Stari grad, već i za celokupnu turističku ponudu grada.

U 2022. godini imali smo 5.500 posetilaca, a u prošloj blizu 11.000. Nadamo se da će ove godine taj broj biti još veći, a suvenirnicima će doprineti celokupnoj ponudi. Osim kupovine suvenira, u njoj će turisti moći da se informišu o našoj celokupnoj ponudi“, kaže Đorđević.

Za naredni period najavljena je i rekonstrukcija vodene kule kod Starog grada, koja će se sprovoditi u okviru EUPro plus projekta. Ukupna vrednost radova je 900.000 dolara, od čega će grad obezbediti 500.000 dolara. Planira se i izgradnja šetališta sa desne strane Gradske plaže.

 

Izvor: ZoomUe

You may also like