Užice, RS
22°
Сунчано
10ч11ч12ч13ч14ч
25°C
27°C
28°C
29°C
30°C
Home MestoUžiceDešavanja Park Fest: Izložba starih srpskih zanata

Park Fest: Izložba starih srpskih zanata

by miroslav_ostojic

naslovna parkfest izlozba

Prvog dana Park festivala u Velikom parku održana je prodajna izložba starih srpskih zanata, na kojoj je učestvovalo desetak izlagača iz užičkog regiona. Među izlagačima bili su i predstavnici Radionice za umetničku obradu stakla Tošanić.

park fest 4

Radionica postoji od 1988 godine. koju je osnovao Velimir Tošanić i bavimos e izradom vitraža, tifani lampi i fuzijom stakla, a građanima smo na ovu izložbu doneli umetničke predmete nastale fuzijom stakla i kao i predmete od stakla koji se mogu praktično iskoristiti u domaćinstvu kao što su pepeljare, svećnjaci i slično. – rekla je Žugić Ana.

park fest 3

Na štandu keramike razgovarali smo sa Igorom Petronijevićem: Radovi su izrađeni u tehnici primenjena keramika i peku se na temperaturi od 960 stepeni. Oni mogu da se dorađuju na vise načina: bojenjem, ili patiniranjem i slično. Ovde su izloženi najviše suveniri i predmeti visoke upotrebne vrednosti u domaćinstvu.

park fest1

Pored izložbe posetioci prvog dana Park festa imali su priliku da posmatraju turnir u fudbalu , mini sajam turizma izlagača iz regiona kao i programe kulturno umetničkih društava i plesnih škola .

N. Hobetko

You may also like

Leave a Comment