Užice, RS
27°
Сунчано
11ч12ч13ч14ч15ч
30°C
31°C
32°C
33°C
34°C
Home MestoUžiceDešavanja Otvorena izložba narodnih nošnji

Otvorena izložba narodnih nošnji

by Velimir Popovic

IMG 0440

U Jokanovića kući u ponedeljak, 19. avgusta je otvorena izložba narodnih nošnji zemalja učesnica petog međunarodnog dečijeg Festivala folklora „Licidersko srce”. Ove godine posetioci će imati priliku da kroz izložene nošnje iz Grčke, Makedonije, Tutina, Turske, Bugarske, Turkmenistana i ostalih uvide raznolikost i lepotu kultura ovih zemalja.

Prilikom otvaranja izložbe Radovan Ristović, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, kulturu i sport je u ime grada istakao da mu je drago što se petu godinu za redom održava ovaj festival.

—Festival iz godine u godinu raste i sve je veći broj učesnika, ali i zemalja koje dolaze na Festival „Licidersko srce”, tako da ove godine možemo videti nošnje iz Turske, Grčke, Makedonije, Turkmenistana, Tutina, Bugarske i ostalih učesnika. Naši sugrađani će za vreme trajanja festivala imati priliku da u Jokanovića kući pogledaju ove nošnje i uvide raznolikost kultura i tradicija svih zemalja koje učestvuju—rekao je Ristović.

Svi zainteresovani će moći da pogledaju izložbu do 24. avgusta do kada traje Festival dečijeg folklora „Licidersko srce”.

M. H.

You may also like

Leave a Comment