Užice, RS
20°
Делимично облачно
8ч9ч10ч11ч12ч
22°C
23°C
23°C
23°C
23°C
Home MestoUžice Otvoreni javni pozivi za sufinansiranje mera za smanjenje aerozagađenja iz individualnih izvora na teritoriji grada Užica

Otvoreni javni pozivi za sufinansiranje mera za smanjenje aerozagađenja iz individualnih izvora na teritoriji grada Užica

by Velimir Popovic
sufinansiranje

U cilju smanjenja zagađenja vazduha na teritoriji grada Užica, a u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine raspisan je Javni poziv za sufinansiranje za priredne subjekte i Konkurs za fizička lica za mere smanjenja aerozagađenja iz individualnih izvora.

Ukupno raspoloživa sredstva za sufinansiranje od strane Grada i Ministarstva zaštite životne sredine za ovu namenu iznose 45.000.000 dinara.

Kako je istakla Nada Jovičić, član Gradskog veća za zaštitu živtne sredine, energetsku efikasnost i turizam privredni subjekti koji se bave nabavkom i ugradnjom ložnih uređaja mogu se prijaviti do 3. maja, dok je konkurs za fizička lica otvoren do 19. maja.“

Najveći iznos sredstava 30 miliona dinara opredeljen je za nabavku i ugradnju kotlova na gas, gde je maksimalno učešće Grada i Republike Srbije do 100.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50% ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om. Za meru nabavke i ugradnje toplotnih pumpi namenjeno je 5 miliona dinara a maksimalno učešće Grada i Republike Srbije do 200.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50% ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om. 10 miliona dinara opredeljeno je za nabavku i ugradnju kotlova ili etažnih peći i peći i šporeta na drvni pelet pri čemu je maksimalno učešće Grada i Republike Srbije je do 100.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50% ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om ( za kotlove i peći na pelet u sistemu grejanja) i 70.000 dinara sa PDV-om za peći i šporete na pelet”.

Važno je naglasiti i da se prvi put ove godine dozvoljava učešće na konkursu fizičkim licima, odnosno objektima koji su u postupku legalizacije, s tim što se podrazumeva da su predata sva potrebna dokumenta do izdavanja rešenja o legalnosti odnosno o ozakonjenju objekta, što podrazumeva izveštaj o zatečenom stanju kao i elaborat geodetskih radova za sve mere, osim one koja se odnosi na nabavku kotlova na gas. Takođe prvi put za sredstva mogu konkurisati sva fizička lica sa teritorije grada, bez obzira na to da li je reč o gradskim ili seoskim mesnim zajednicama. I vlasnici stanova u stambenim zgradama koji nemaju uslove za priključenje na gradski toplovod mogu računati na subvencije ukoliko ispune neophodne uslove.

Sva neophodna dokumentacija i za privredne subjekte i za fizička lica dostupna je u javnim pozivima objavljenim na zvaničnom sajtu Grada, kao i na portinirnici Gradske uprave i u zgradi Gradske opštine Sevojno.

Privredni subjekti neophodne informacije o javnom pozivu mogu dobiti svakog radnog dana na telefon 031 592 421, dok je za fizička lica isti broj telefona dostupan u terminu od 12 do 14 časova. Za informacije se može doći i lično četvrtkom i petkom od 10 do 11 časova u Salu Gradskog razvojnog centra u Ulici Petra Ćelovića bb.

Prijave za privredne subjekte i fizička lica se predaju lično u pisarnici Gradske uprave za urbanizam, kancelarija br. 9 ili preporučeno poštom na adresu Grad Užice, Gradska Uprava za Urbanizam, Odeljenje za zaštitu životne sredine Dimitrija Tucovića 52, Užice.

Javni poziv za privredne subjekte možete preuzeti OVDE.

Konkurs za fizička lica možete preuzeti OVDE.

IZVOR: Uzice Oglasna Tabla

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment