Užice, RS
20°
Делимично облачно
8ч9ч10ч11ч12ч
22°C
23°C
23°C
23°C
23°C
Home DruštvoZanimljivosti Osvojite knjigu u nagradnoj igri

Osvojite knjigu u nagradnoj igri

by Velimir Popovic

naslovna nagradna igra 1

Za sve čitaoce ponovo smo u saradnji sa Izdavačkom kućom „Laguna” obezbedili zanimljive poklone. Ovog utorka smo pripremili knjigu Stakleni grad, Imodžen Robertson. Svi koji se u toku dana jave i tačno odgovore na nagradno pitanje, imaju mogućnost da postanu dobitnici ovog romana. Izvlačenje dobitnika će biti obavljeno u sredu, a dobitnik će putem e-mail adrese biti biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje koje se nalazi na kraju teksta treba poslati na e-mail adresu: office@ero.rs.

stakleni_grad_v

 

STAKLENI GRAD, IMODŽEN ROBERTSON

 Ukratko o knjizi

Raskošna priča o prevari, izdaji i osveti u Parizu 1909; drama sa elementima trilera i ljubavne priče.

Sadržaj

Pariz 1909: grad kontrasta i ambicije, lepote i prevare…

Mod Hajton dolazi u čuvenu Akademiju Lafond da slika, ali i da pobegne iz svog skučenog rodnog grada u Engleskoj. Skupila je svu snagu da pobegne, ali Pariz guta novac. Dok njene kolege studenti uživaju u vrtoglavim radostima bel epoka, Mod zapada u siromaštvo i bedu.

Gladujući i strahujući od još jedne hladne pariske zime, Mod prihvata posao družbenice mladoj i lepoj Silvi Morel. Ali Silvi ima tajnu: zavisnica je od opijuma. Pošto je Mod uvučena u svet elegantne raskoši Morelovih, njihove tajne postaju i njene.

Međutim, već pre Nove godine, zapljusnuće je velika prevara i gurnuti je u tamu što čeka ispod bleštavih svetlosti ovoga velikog grada.

Pisan sjajnim stilom, prekrasno tajanstvene atmosfere, Stakleni grad je priča o tajnovitosti i sramoti, o razumu i strasti, o prevari i osveti koja u vama odzvanja još dugo pošto ste okrenuli poslednju stranicu.

Drugi o knjizi

„Odvažna mešavina sjaja tadašnje kulture i nekomplikovanog, neposrednog pripovedanja. Slojevito nijansranje i napeto pripovedanja pojačani raznim elementima snažnog dejstva tipičnim samo za Robertsonovu, čine ovo delo izuzetnim.“ Independent

Prethodno objavljeni naslovi

Prvi put na srpskom.

Biografija autora

Imodžen Robertson je odrasla u Darlingtonu, studirala je ruski i nemački jezik i književnost na Kembridžu, a sad živi u Londonu. Pre nego što se potpuno posvetila pisanju, režirala je za televiziju, film i radio, a osim toga piše i književne kritike i poeziju. Imodžen je 2007. godine pobedila na konkursu lista Telegraf pod naslovom „Prvih hiljadu reči romana“, s uvodom svog prvog romana Instrumenti tame. Usledili su trileri o Harijet Vesterman i Gejbrijelu Krauteru: Anatomija ubistva, Ostrvo kostiju i Krug senki, koji su takođe doživeli velike pohvale. Imodžen je bila u užem izboru za dve nagrade Udruženja pisaca detektivske proze, za istorijsku prozu „Elis Piters“ 2011. i bibliotečku nagradu „Bodež“ 2012.

Nagradno pitanje: U kom gradu se odvija radnja romana Stakleni grad?

Odgovore slati na office@ero.rs

You may also like

Leave a Comment