Užice, RS
28°
Ведро
21ч22ч23ч0ч1ч
24°C
23°C
21°C
21°C
20°C
Home DruštvoUmetnost i kultura Osvojite knjigu Martina velika zagonetna avantura, Uroša Petrovića

Osvojite knjigu Martina velika zagonetna avantura, Uroša Petrovića

by Velimir Popovic

martina-velika-zagonetna-avantura-korice

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, gradski portal Ero vam ovog utorka poklanja knjigu Martina velika zagonetna avantura, Uroša Petrovića. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku današnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta.  Odgovore šaljite na e-mail adresu nebojsa.hobetko@gmail.com

MARTINA VELIKA ZAGONETNA AVANTURA, Uroš Petrović

Ukratko o knjizi

Roman u zagonetkama! Marta Smart vas vodi na let balonom u novu avanturu, prepunu izazova. Ovo je četvrti deo hit serijala o Marti Smart, započetog knjigom Misterije Ginkove ulice. Svaki od delova predstavlja posebnu celinu i uvodi čitaoce u drugačiju vrstu pustolovine.

Sadržaj

Pridružite se Marti u velikoj zagonetnoj avanturi!

Ovoga puta ona će vas povesti na let balonom do skrivenog rečnog arhipelaga prepunog misterioznih prepreka i izazova, nepredvidivih likova i skrovitih kapija koje otvaraju samo tačni odgovori na teško dokučive zagonetke.

Na tom putu zelenokosa devojčica će steći opasnu, moćnu suparnicu i u borbi sa njom morati da zaviri unutar sebe i tu otkrije jednu veliku tajnu, koju nikada ranije nije uspevala da prepozna.

Rešenja se mogu čitati samo pomoću ogledala, a neočekivani kraj ove knjige, prvi put u istoriji pisanog slova, nateraće vaš um da donese jednu odluku, nezavisno od onoga šta svesno želite!

Serijal knjiga o Marti Smart višestruko je nagrađivan najprestižnijim priznanjima iz oblasti književnosti za decu i mlade i još uvek doživljava nova izdanja i prevode na druge jezike. 

Prethodno objavljeni naslovi

Serijal o Marti Smart (Tajne veštine Marte Smart, Mračne tajne Ginkove ulice, Misterije Ginkove ulice), Deca Bestragije, Zagonetne priče I-V, Peti leptir, Aven i jazopas u Zemlji Vauka.

O autoru

Uroš Petrović je rođen 1967. godine. Pored književnosti, bavi se ilustracijom, fotografijom i dizajnom. Objavljivao je priče, članke, pesme, ilustracije i fotografije u mnoštvu letopisa, dnevnih novina, časopisa i antologija.
Kao autor epa Usudi Balkana, koji sadrži 10.000 rimujućih strofa na jednoj stranici A4 formata, uveo je u upotrebu pojam kombinatorne poezije. Nagrađivan za prozu, poeziju i umetničku fotografiju. Osnivač je i urednik globalnog Mensa World Photo Cup-a. Izlagao na više samostalnih i grupnih izložbi ilustracije i fotografije, u zemlji i inostranstvu. Član je međunarodnih udruženja umetnika Vinci Artists i Poetic Genius Society. Predsednik je Mense Srbije. Peti leptir proglašen je od strane Zmajevih dečjih igara za najbolji roman za decu i mlade u 2007, a Deca Bestragije u 2013. godini i dodeljena mu je nagrada Rade Obrenović. Knjiga Misterije Ginkove ulice dobila je nagradu Gordana Brajović kompanije Novosti, kao i nagradu Neven. 2011. godine Uroš Petrović je dobio nagradu Zmajevih dečjih igra za doprinos savremenom izrazu u stvaralaštvu za decu.

Nagradno pitanje: Uz književnost čime se još bavi Uroš Petrović?

Odgovore slati na e-mail adresu: nebojsa.hobetko@gmail.com

You may also like

Leave a Comment