Užice, RS
21°
Делимично облачно
9ч10ч11ч12ч13ч
23°C
24°C
23°C
23°C
23°C
Home Društvo Osvojite knjigu Kradljivica knjiga

Osvojite knjigu Kradljivica knjiga

by miroslav_ostojic

naslovna knjige oktobar

U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, sajt Ero vam poklanja knjigu Kradljivica knjiga, Markusa Zusaka. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku današnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta. Izvlačenje dobitnika će biti obavljeno u sredu, a dobitnik će biti obavešten o preuzimanju nagrade. Odgovore na postavljeno pitanje, koje se nalazi na kraju teksta, treba poslati na e-mail adresu: office@ero.rs

kknjiga

KRADLJIVICA KNJIGA, Markus Zusak

Ukratko o knjizi

Delo koje će ispuniti toliko razlilčitih i teško spojivih kriterijuma: da bude knjiga ujedno bajka i dokument; humoristična i tragična; dirljiva i nepatetična; a pritom još i vrhunski poetska. Kradljivica knjiga zasnovana je na jednoj od najvećih tragedija čovečanstva svih vremena – Drugom svetskom ratu, i stradanjima Jevreja u njemu. Ova tema je obrađena na zaista inovativan način.

Sadržaj

EVO JEDNE MALE ČINJENICE:

Umrećete.

1939. Nacistička Nemačka. Zemlja zadržava dah. Smrt nikada nije imala toliko posla. Devetogodišnja Lizel živi sa svojom starateljskom porodicom u Ulici Himel. Roditelje su joj odveli u koncentracioni logor. Lizel krade knjige. Ovo je njena priča i priča o stanovnicima njene ulice, kada su bombe počele da padaju.

JEDNA VAŽNA NAPOMENA:

Ovu priču pripoveda Smrt.

To je mala priča o: devojčici harmonikašu nekim fanatičnim Nemcima jevrejskom bokseru i stvarno mnogo lopovluka

TREBALO BI DA ZNATE JOŠ NEŠTO:

Smrt će posetiti kradljivicu knjiga tri puta

Drugi o knjizi

„Briljantno i nesvakidašnje ambiciozno delo.” Njujork tajms

„Izuzetno, lirsko, prelepo i gnevno…” Sandi telegraf

Prethodno objavljeni naslovi

Glasnik, Kradljivica knjiga (I izdanje)

Biografija autora

Markus Zusak je australijski pisac koji je već kao veoma mlad privukao pažnju svojim romanima za decu i omladinu – The Underdog, Fighting Ruben Wolfe, Getting the Girl, a na velika vrata stupio u svet knjževnosti romanom I Am the Messenger, koji je 2006. dobio nagradu Printz. Od samih njegovih književnih početaka, prate ga atributi „inovativnog“ i „poetičnog“ pisca, dok je Kradljivica knjiga proglašena za „književni fenomen“.Za svoje knjige dobio je brojne australijske književne nagrade. Živi u Sidneju, u Australiji.

Nagradno pitanje: Koju je nagradu Zusak dobio za knjigu I am the Messenger?

Odgovore slati na e-mail adresu: office@ero.rs

You may also like

Leave a Comment