Užice, RS
23°
Сунчано
9ч10ч11ч12ч13ч
25°C
27°C
28°C
29°C
27°C
Home MestoBajina Bašta Oštetio Fond solidarnosti sindikata za 5,6 miliona dinara

Oštetio Fond solidarnosti sindikata za 5,6 miliona dinara

by Velimir Popovic
ostetio fond

UŽICE-Zbog osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije u Užicu u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili si S.L. 1991.  godište. Sumnjičeni se tereti da je oštetio fond solidarnosti za 5.6 miliona dinara.

On se tereti da je, kao zaposleni u službi finansija jednog preduzeća u Bajinoj Bašti koji obavlјa poslove obračuna zarada, kao i poslove blagajnika u Fondu solidarnosti sindikata, u periodu od 30. januara 2019. godine do 15. oktobra 2020. godine, podigao sa tekućeg računa Fonda solidarnosti sindikata ukupno 5.650.000 dinara, koristeći blanko naloge za isplatu sa falsifikovanim potpisom ovlašćenog lica. Na taj način, on je, kako se sumnja, oštetio Fond solidarnosti sindikata, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu, naveli su u saopštenju iz policije.

Osumnjičenom S.L. je određena mera zadržavanja do 48 sati i potom će uz krivičnu prijavu biti doveden do Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije radi saslušanja Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #bajinabašta

You may also like

Leave a Comment