Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžice Osnaživanje mladih poljoprivrednika

Osnaživanje mladih poljoprivrednika

by Velimir Popovic
0 comment

KARAN- U okviru projekta „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“, koji su realizovali grad Užice i Fondacija Ana i Vlade Divac Aleksandar i Dušan Kovačević iz sela Karan kod Užica dobili su priključnu mehanizaciju . Cilj projekta je podrška učenicima završnih razreda Srednje poljoprivredne škole „Ljubo Mićić“ u Požegi, koji žele da razvijaju porodično gazdinstvo.

Uroš Delić iz Fondacije istakao je da se projekat realizuje već 5 godina.

„Priključna mehanizacija će njihovim porodicama pomoći da lakše,brže i jeftinije obave posao i posvete više vremena malinarstvu ,koje je glavni izvor prihoda porodice Kovačević „,rekao je Delić.

Član Gradskog veća Užica Miodrag Petković naglasio je da je grad u poslednjih nekoliko godina u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac uložio 30 miliona dinara i podržao 150 poljoprivrednika u razvoju kozarstva,ovčarstva,pčelarstva i plasteničke proizvodnje.

„Sve to je u cilju da što više mladih ostane na selu,poput Aleksandra i Dušana iz Karana“ ,rekao je Petković.

Aleksandar Kovačević zahvalio se na donaciji koju čine plugovi i rotaciona kosačca i rekao da ,pored malinarstva ,planira da se posveti i ovčarstvu i da je svaka pomoć mladima na selu dobro došla.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

Related Posts

Leave a Comment