Užice, RS
19°
Сунчано
8ч9ч10ч11ч12ч
21°C
23°C
25°C
27°C
28°C
Home DruštvoMuzika Omnibusi:„Kada se najmanje opterećuješ i vredno radiš, uspeh dođe sam”

Omnibusi:„Kada se najmanje opterećuješ i vredno radiš, uspeh dođe sam”

by Velimir Popovic

11313184_892982977432008_2042584967338151965_o

Iza sebe imaju dva albuma i nastupe na brojnim festivalima u zemlji i regionu. Omnibusi sviraju Power Pop, ali na njihovu muziku utiču  disco i new wave, što se može čuti i na njihovim novim pesmama. Treći album je u pripremi i snimaće se u Novom Sadu.

Bend Omnibusi iz Kosovske Mitrovice čine: Dejan Pavićević-vokal i gitara, Danijel Spasojević-solo gitara, Nemanja Mišić-bas gitara, Zoran Savić-bubnjevi i Milan Erjavec-klavijatura.

Ovogodišnji Exit za njih je značajan iz mnogo razloga. Na festivalu su nastupali prvi put  i pozitivnu atmosferu iskoristili da snime spot za pesmu “Izlaz”,  koja najavljuje novi album. Pored ove pesme, na njihovim svirkama mogu se čuti i nove “Melanholija” i “Novi dan”.  Sa frontmenom Dejanom Pavićevićem pričali smo o novom albumu, nastupu na Exitu i predstojećim planovima.

Od izdavanja vašeg drugog albuma  prošlo je četiri godine. Imate novi materijal, a nedavno je u Kosovskoj Mitrovici promovisani i  spot za pesmu “Izlaz”. Kada možemo da očekujemo izlazak albuma?

Dejan: Mi smo počeli sa radom i neke pesme već imamo spremne, ali sve to treba lepo da se oblikuje aranžmanski. Neke od njih smo svirali na koncertima. Planiramo da celu priču ozbiljno iznesemo do kraja. Album ćemo snimati zimi, ali jos ne znam kada cemo ga izdati. Album radimo u Novom Sadu sa producentom Komandantom Adamom, koji nam je radio i spot za pesmu “Izlaz”. On je naš dugogodišnji prijatelj i imamo odličnu saradnju.

Koliko je teško snimiti album u Srbiji?

Dejan: Uvek se govori koliko para – toliko muzike. Mi smo ovoga puta  imali sponzora, to je naša opština Severna Mitrovica. Ali album dosta košta. Snimanje spota, rasveta, iznajmljivanje kamere, prevoz… Dakle, košta ne samo kreativni, već i taj izvršni deo. Što se tiče snimanja pesama, tu nema problema. Mi smo već navežbali pesme u studiju mitrovačke Rok škole. Album je kompleksna stvar. Na kraju ide i rad na omotu. Kao i na prošlom albumu, i ovoga puta omot će raditi naša drugarica iz Bečeja koja je školovani grafički dizajner.  Kada je reč o nazivu albuma, mi još ne znamo koje bi ime moglo da pokrije sve te pesme zajedno. Kada budemo završili čitav rad, videćemo šta je to što najbolje određuje ceo album. Jedna od varijanata je “Izlaz”, ali videćemo šta ćemo odlučiti.

Nove pesme donele su  odstupanje od zvuka koji je bio karakterističan za Omnibuse. Kako je došlo do toga?

Dejan: Milan Erjavec, klavijaturista, počeo je da se bavi muzikom i  privatno sluša modernije pravce, IDM… On ima klavijaturu koja ima neke moderne efekte. Veliki pomak i promena stila se može čuti u pesmi “Izlaz”. To je dobro, jer smo bolje prihvaćeni kod publike. Mladi ipak više vole taj moderniji zvuk.

Album će se naći na CD-u. Ipak, Dejan ističe da CD predstavlja simboliku, a da će album biti dostupan za free download.

Dejan: Danas skoro niko ne radi album na CD-u. Naši veliki bendovi kao što je S.A.R.S. nema izdavača i baš ih briga. To je sada nebitno. Mi to radimo zbog simbolike i da bismo mogli prijateljima taj CD da poklonimo. Najbitnije je da se album postavi negde za download da to ljudi mogu da čuju.

Omnibusi su ove godine na Exitu nastupili tako što su u konkurenciji od preko četiti hiljade bendova osigurali svoje mesto među  43 najbolja.  Koliki značaj za bend ima ovaj nastup?

Dejan: Ima veliki značaj. Potajno smo se nadali, ali nismo baš verovali u to. Kada smo videli da nastupamo na Fusion stage-u gde su bili Marčelo, Eyesburne, Zoster…oduševili smo se. Iskoristili smo priliku da se ti muzičari pojave i u našem spotu za pesmu “Izlaz”.

Planovi za budućnost?

Dejan: Radimo na albumu, očekujemo pozive za nastupe…Ja sam počeo da radim i animirani spot za jednu pesmu. Nisam vičan tome, ali mislim da ću izgurati celu priču.  Ceni se autorski rad, pa makar ne bio profesionalan. Mislim da nam ide sve bolje. U poslednje dve godine imali smo mnogo uspeha. Kada se najmanje opterećuješ i vredno radiš, uspeh dođe sam.

Preuzeto sa sajta: remixpress.com

Tijana Đorđević

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

You may also like

Leave a Comment