Užice, RS
26°
Делимично облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
23°C
22°C
21°C
20°C
19°C
Home MestoUžiceDešavanja Omladinski klub uskoro dobija biblioteku

Omladinski klub uskoro dobija biblioteku

by Velimir Popovic

naslovna prikupljanje knjiga

Lokalna kancelarija za mlade Užice i njeni volonteri danas su ispred Užičke gimnazije organizovali prikupljanje knjiga za opremanje biblioteke u Omladinskom klubu.

Volonteri su delili flajere i upoznavali sugrađane sa ovom akcijom. Ideja je da se sakupe zanimljivi naslovi koji će biti dostupni svim mladim korisnicima Omladinskog kluba.

—Postavlja se pitanje zašto biblioteka u omladinskom klubu pored Narodne biblioteke Užice, a razloga za to je više. Pre svega to je inicijativa mladih koji u tom klubu provode vreme da imaju i biblioteku, zatim oni će te knjige moći da koriste besplatno, bez plaćanja članarine i ono što je najbitnije, što smo mi videli kao nešto što bi stvarno moglo da koristi uopšte i društvu, a to je da će tu mladi dolaziti u direktni kontakt sa knjigama kroz neformalno okruženje i druženje. Svi oni dolaze u Omladinski klub da bi se informisali, da bi se družili sa vršnjacima, da bi sticali znanja i veštine. Takođe tu mogu uticati jedni na druge, pa neko ko nema naviku da čita može u Klubu upoznati one koji čitaju, čuti preporuku za neku dobru knjigu i onda će možda i on poželeti da je pročita—kaže Dragana Pantelić, koordinator za mlade.

prikupljanje knjiga 2

Dragana Pantelić

Ona je dodala da nisu očekivali toliki odziv i da je raduje što su sugrađani prepoznali značaj ove akcije.

—Veoma smo zadovoljni odzivom građana. Akciju smo više zamislili kao promociju buduće biblioteke, tako da smo danas iskoristili priliku da volonteri podele flajere i obaveste prolaznike o tome da mogu da donesu knjige. Nismo očekivali da će ih se puno danas odazvati, ali bilo ih je dosta i to su uglavnom stariji sugrađani, koji donose naslove koji spadaju u veoma ozbiljnu literaturu. Tako da će biblioteka sigurno imati dobre knjige.

Akcija će biti organizovana i u četvrtak, 30. oktobra na Gradskom trgu od 12 do 13 časova. Pantelićeva je pozvala sve građane koji su voljni da  pomognu knjigama opremanje biblioteke za mlade i istakla da knjige i udžbenike svi koji žele mogu donositi i direktno u Omladinski klub na prvom spratu Gradskog kulturnog centra, svakim radnim danom od 8 do 15 časova.

prikupljanje knjiga 1

Akcija prikupljanja knjiga se sprovodi u okviru projekta „Mi znamo kako, pridruži nam se” koji sporovodi Lokalna kancelarija za mlade u partnerstvu sa Udruženjem „Forca” iz Požege, a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta.

M. H.

You may also like

Leave a Comment