Užice, RS
15°
Ведро
6ч7ч8ч9ч10ч
16°C
17°C
20°C
22°C
24°C
Home MestoUžiceDešavanja Omladinski klub u Užicu

Omladinski klub u Užicu

by Velimir Popovic

 naslovna klub mladih

Mladi Užičani su od danas bogatiji za novo mesto okupljanja zahvaljujući novootvorenom Omladinskom klubu u Gradskom kulturnom centru gde će mladi moći da realizuju svoje ideje i steknu nove veštine kroz radionice i seminare.

Zahvaljujući angažmanu Kancelarije za mlade Užice je dobilo moderno opremljen Omladinski klub, koji mladima pruža uslove za još kvalitetnije delovanje.

—Omladinski klub je bila ideja mladih njihova inicijativa da se napravi prostor koji će njima biti dostupan u kojem će moći da se druže, realizuju svoje ideje, da se neformalno obrazuju i slično. Na osnovu njihove ideje i uz njihovu pomoć, mi smo napisali nekoliko projekata. Ovom prilikom bih se zahvalila Telenor fondaciji koja nam je donirala računare i besplatan internet, Gradskom kulturnom centru koji nam je ustupio prostorije i gradu Užicu—rekla je Dragana Pantelić, koordinator Kancelarije za mlade Užice.

Dragana Pantelić, koordinator Lokalne kancelarije za mlade Užice

Dragana Pantelić, koordinator Lokalne kancelarije za mlade Užice

Omladinski klub je vrlo važan deo omladinske politike, možda i najvažniji deo, istakao je Branko Gavrilović, član Gradskog veća zadužen za omladinu.

—Naime ovde će mladi ljudi moći da se susretnu, da razmene ideje, mišljenja i prezentuju ono što smatraju da je potrebno mladima u gradu i time doprinesu kvalitetnijem i boljem životu svih naših mladih sugrađana. Telenor fondacija je omogućila da ovde 24 časa bude besplatan internet, samim tim za svakog mladog sugrađanina ovo je mesto gde će na pravi način i potpuno besplatno moći da dođe do svake informacije koja mu je potrebna. Ovakav centar će biti pravo mesto i za sve mlade koji dođu na školovanje u naš grad—rekao je Gavrilović.

Otvaranje Omladinskog kluba, koji se nalazi na prvom spratu Gradskog kulturnog centra su pomogli Gradski kulturni centar, grad Užice, preduzeće Zip univer, kao i fondacija Telenor koja je omogućila opremanje Omladinskog kluba.

N. H.

You may also like

Leave a Comment