Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

 

Kolundzija i Gudaci fotoManifestacija „Ohridsko leto” od  osnivanja 1961. , imala je priliku da ugosti brojne poznate ličnosti iz sveta umetnosti , da im omogući da svojim nastupima obogate umetničke doživljaje publike kao i da nastave sa izgradnjom kulturne baštine Balkana. Ove godine, na 54– ti rođendan na festivalu , između ostalih, ocenjen  kao jedan od najuzbudljivijih muzičkih događaja na Ohridu,  nastupio je  i naš čuveni violinista Jovan Kolundžija sa Gudačima Svetog Đorđa. U ambijentu crkve sv. Sofije, 09. avgusta  maestro Kolundžija , uz  pratnju Gudača, izveo je   delo Johana Sebastijana Baha– Koncert za violinu i orkestar u E–duru.

Iste večeri, Gudači svetog Đorđa nastupili su  kao pratnja našem istaknutom tenoru Zoranu Todoroviću koji je program upotpunio arijama iz velikih opera  Đakoma  Pučinija ,  Đuzepe Verdija i Frančeska P. Tostija.

Nakon ARLEMM–a i  Ohridskog leta,kako je najavio Centar za lepe umetnosti Guarnerius,  maestro Jovan Kolundžija nastupiće kao počasni gost festivala Musica Vila de Llivia u Barseloni, 21.avgusta. Njegov nastup upopuniće orkestar UNESCO–a pod dirigentskom palicom Gonsala Komeljasa.

M.Nikolić

 

Related Posts

Leave a Comment