Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžiceDešavanja ODRŽANA TREĆA RANČOLIJADA

ODRŽANA TREĆA RANČOLIJADA

by Velimir Popovic
0 comment

(VOLUJAC) Kao i prethodne dve godine na ranču porodice Pavlović održano je takmičenje dece u zimskim sportovima, poznato kao Rančolijada. Mailišani su imali priliku da pokažu svoje veštine na snegu, roditelji se opuste uz domaću pitu i kuvanu rakiju.

 

trća rančolijadaDa li je treća Rančolijada bila teža za organizovati od prethodne dve?

Treća Rančolijada je prošla uspešno kao i prethodne dve, “Već smo ušli u izvesnu rutinu. Treći put organizujemo ovu našu mini olimpijadu, nije nam to neki problem. Odradimo sve kako treba, a ljudi su prezadovoljni”, tvrdi organizator, Milovan Pavlović.

Koje aktivnosti mališani najviše vole?

Mališani su na ovoj Rančolijadi u blizini Užica imali mogućnost da učestvuju u više zanimljivih takmičenja, međutim po rečima organizatora

„Sankanje i fudbal na snegu su zaštitni znak naše Rančolijade. Ostale igre menjamo, trudimo se da bude što više energije i trčanja, da što više drže pažnju dece“

„Igre, takmičenje druženje na snegu, boravak na selu… Sve nam se sviđa. Deca uživaju, ali mislim da mi, roditelji, uživamo još i više“ – izjava jednog od roditelja.

Iako je Rančolijada prvenstveno namenjena najmlađim nije retko da se roditelji provedu podjednako dobro ako ne i bolje od svojih mališana. U prijatnom ambijentu uz kuvanu rakiju i domaću pitu roditelju su imali priliku da se opuste i odmore dok su se njihova deca igrala sa svojim vršnjacima.

Takmičarski duh

Sve igre na rančolijadi su takmičarskog karaktera, ovo podstiče mališane na učešće kao i nagrade koje dobijaju u obliku domaće pite, sendviča i čajeva.

izvor: ZOOMUE

pratite ERO za još zanimljivog sadržaja

Related Posts

Leave a Comment