Užice, RS
15°
Ведро
6ч7ч8ч9ч10ч
16°C
17°C
20°C
22°C
24°C
Home Ero DigitalIT novosti Održan Prvi Hackathon U Užicu

Održan Prvi Hackathon U Užicu

by Velimir Popovic
Hakaton Uzice

U Regionalnom inovacionom startap centar u Krčagovu RIS HUB UE, u petak, 6. novembra u podne, počelo je prvo takmičenje mladih programera za realizaciju softverskog rešenja na zadatu temu-WordPress hackathon.

Hakaton 1 1

Hakaton 2 1

Takmičenje je trajalo 24 sata, odnosno, učesnici su imalo toliko vremena da završe svoje radove. Kako kažu u RIS-u, prvi WordPress hackathon, okupio je veliki broj IT stručnjaka i dizajnera. Nadmetalo se sedam ekipa sa po tri člana.

Tema Hackathon-a bila je izrada sajta za generalnog sponzora takmičenja Biro Sistem Team. Posle 24 sata sa puno uspeha sve ekipe su prezentovale svoja rešenja za budući sajt Biro Sistem Team-a. Najbolje rešenje je dala ekipa Pixoff, crni tim, koje je i osvojilo prvu nagradu. Drugo mesto je osvojila narandžasta ekipa, a treće mesto ekipa programera u bordo majicama. Prve tri ekipe su dobile vredne nagrade od generalnog sponzora, a svi učesnici su dobili poklon za učešće na prvom Hackathon-u.

Hakaton 3

-Iako je Hackathon bio takmičarskog karaktera to se po atmosferi koja je vladala između učesnika nije moglo zaključiti, dobro druženje i uzajamno pomaganje između ekipa doprinelo je zdravoj i produktivnoj saradnji. Učesnici su dosta toga naučili sarađujući jedni sa drugima i unapredili svoja znanja- kažu u RIS-u.

Hakaton 4Hackathon je organizovao Regionalni inovacioni startap centar, smešten u krugu bivše kasarne u Krčagovu koji je svečano otvoren 8. juna, za koji je projekat pisala i sprovodi ga RRA „Zlatibor“ uz podršku grada Užica i Ministarstva za inovacije s ciljem da podstakne razvoj informatičke industrije u Užicu i Zlatiborskom okrugu. Osim Biro Sistem Team- a kao generalnog sponzora, takmičenje su pomogli i Coca Cola i Kremanska voda.

 

Izvor: InfoEra

You may also like

Leave a Comment