Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

KAD NEMAS NASLOVNU

Povodom obeležavanja 30. aprila svetskog dana džeza, proglašenog od strane UNESCA u novembru 2011.godine, s ciljem širenja intrkulturalnog dijaloga među različitim nacijama i verama, Gradski kulturni centar Užice će u saradnji sa Udruženjem ljubitelja džeza Užice, otpočeti od ove godine tradicionalno obeležavanje ovog datuma, organizovanjem različitih aktivnosti.

Za ovu godinu su tim povodom, planirane dve manifestacije u prostoru Gradskog kulturnog centra. Prva je veče džez muzike koja će biti održana 29. aprila od 20 i 30 časova, na kojem će učestvovati užički muzičari. Druga manifestacija će biti održana 30. aprila u 16 časova reemitovanjem velikog džez koncert iz Osake u Japanu, na kome će nasupiti više od 30 velikana džez muzike, a koji će predstavljati ovogodišnji centralni svetski događaj povodom obeležavanja svetskog dana džeza. Reemitovanje koncerta iz Osake će trajati 4 sata. Za obe manifestacije ulaz je besplatan.

Gradski kulturni centar i Udruženje ljubitelja džeza sugradjene, ljubitelje džez muzike pozivaju da svojim prisustvom uveličaju ove događaje.

Related Posts

Leave a Comment