Užice, RS
16°
Делимично облачно
1ч2ч3ч4ч5ч
15°C
14°C
14°C
14°C
14°C
Home VestiPolitika NVO Užica: Neophodno kreirati strateški plan i Savet za socijalnu zaštitu

NVO Užica: Neophodno kreirati strateški plan i Savet za socijalnu zaštitu

by miroslav_ostojic
socjalnu zastitu

 

U prostorijama   Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u prosveti danas je održan radni sastanak predstavnika organizacija civilnog sektora u Užicu. Cilj sastanka je bila diskusija o definisanim prioritetima Regionalne strategije socijalne zaštite kao i inicijativa za formiranje Saveta za socijalnu zaštitu Grada Užica.

Čedmoir Cicović, koordinator Udruženja distrofičara Užice, kao jedan od organizatora radnog sastanka rekao je da je Grad Užice  imao jasno definisanu strategiju socijalne zaštite u periodu od 2003-2010 kao i Savet za socijalnu zaštitu, međutim u prethode četiri godine lokalna samouprava nema strategiju, a takođe ni savet ne funkcioniše.

Neophodno je ponovo vratiti strateški pristup rešavanju problema socijalne zaštite da bi se rešili problemi u sistemu. Takođe ponovnom aktivacijom Saveta za socijalnu zaštitu treba povezati sve relevantne faktore u donošenju odluka: institucije, lokalnu samoupravu, treći sektor. Činjenica je da je se lokalni budžet za socijalna davanja godinama ne menja , a kroz razne rebalanse se smanjuju ionako mala davanja, tako da je sada pravo vreme da se kroz javno zagovaranje i konkretne akcije doprinese podizanju kvaliteta socijalne zaštite u Užicu – rekao je Cicović .

 

Pored Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju kao mentorske organizacije,  na skupu su među ostalima i predstavnici/e Udruženja dečje i cerebralne paralize, Ženskog centra, Udruženja građana „F1“ i mnoge druge.

 

N.Hobetko

Za još vesti pratite ERO

You may also like

Leave a Comment