Užice, RS
19°
Сунчано
8ч9ч10ч11ч12ч
21°C
23°C
25°C
27°C
28°C
Home MestoUžice Za nove sprave i mobilijar na trim stazi na Tari 10,7 miliona dinara

Za nove sprave i mobilijar na trim stazi na Tari 10,7 miliona dinara

by Velimir Popovic
nove sprave

TARA-Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević sa saradnicima i predstavnicima VU “Tara” obišla je trim stazu na Tari, duž koje će biti postavljeni potpuno novi sadržaji i mobilijar u okviru zajedničkog projekta grada Užica i Ministarstva zaštite životne sredine.

Kako je istakla gradonačelnica, reč je o projektu koji predviđa zamenu i sanaciju sprava duž trim staze, a koji je vredan 10,7 miliona dinara. 7,6 miliona dinara su sredstva opredeljena od strane Ministarstva zaštite životne sredine a 3,1 milion dinara sredstva grada Užica. Planirano je postavljanje novih 16 sprava za vežbanje i drvenih ivičnjaka u dužini cele staze od gotovo 2 kilometra. Takođe biće postavljena i tri nova letnjikovca, kao i stubovi za obeležavanje staze i nove kante za otpatke.

“Drago nam je što će posetioci i turisti realizacijom ovog projekta dobiti nove sadržaje na Tari, našoj planini čije ćemo potencijale i dalje razvijati, ali u skladu sa planskim dokumentima i uz obavezno očuvanje svih prirodnih potencijala. Da je to moguće pokazujemo upravo projektima, kakav je prošlogodišnja izgradnja dečijeg igrališta, a sada i trim staza”,rekla je Raković Radivojević.

Podsetivši na slogane koje koriste u promociji ” Mesto gde počinje lepota” i “Da nam porodica bude zdrava”, Ljupko Ćirović, direktor Vojne ustanove “Tara”, istakao je da će posle rekonstrukcije ove staze i montaže nove opreme i posetioci biti mnogo zadovoljniji.

“Cilj nam je da nastavimo realizaciju ideja i saradnju koja za rezultat ima već dva uspešna projekta. Želimo da sve porodice kao i gosti koji dolaze na ovu planinsku lepoticu odu sa pozitivnom energijom i najlepšim utiscima. Hvala gradonačelnici i njenom timu na realizaciji i podršci, na zdravom i korisnom uređenju planine Tare i nastojanjima da je sačuvamo i da ostane mesto gde počinje lepota. Hvala i Ministarstvu za zaštiti životne sredine”,rekao je Ćirović.

O dobroj saradnji i iskrenim namerama za očuvanje prirodnih potencijala Tare svedočiće i drvo prijateljstva koje su u blizini hotela “Omorika” i Staze zdravlja zasadili gradonačelnica Užica i direktor VU “Tara”.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment