Užice, RS
17°
Сунчано
7ч8ч9ч10ч11ч
19°C
22°C
24°C
25°C
27°C
Home DruštvoUmetnost i kultura Narodno pozorište Užice– repertoar za jun 2014.

Narodno pozorište Užice– repertoar za jun 2014.

by Velimir Popovic

pozorište

Nakon gostovanja predstave „Crvenkapa” koju će Narodno pozorište 03. juna izvesti u Arilju, u četvrtak  05. juna na Velikoj sceni užičkog pozorište na repertoaru je „Narodni poslanik” Branislava Nušić, u režiji Slavenka Saletović.

U utorak 10. i sredu 11. juna na Velikoj sceni očekuje nas komad „Smećarnik” po tekstu Koste Peševskog , u režiji Stevana Bodrože.

U ponedeljak 16. juna imaćemo priliku da pogledamo premijeru komada „Žanka” Miodraga Ilića,u režija Andree Ade Lazić, koju ćemo moći da vidimo i na prvoj i drugoj reprizi u sredu 18. i četvrtak 19. junakao i u petak 20. juna na Velikoj sceni.

Između premijere i prve reprize „Žanke” u Narodnom pozorištu ,u utorak 17. juna na Velikoj sceni gostuje Zlatko Paković kao reditelj prizora „Neprijatelj naroda” (Ibzen i Breht, partitura za kompozitora, dva glumca i reditelja), u kojoj igraju Igor Filipović, Bojan Dimitrijević i sam Zlatko Paković , uz muzičara Božidara Obradinović.

U utorak 24. juna na Velikoj sceni na repertoaru je „Svečana večera u pogrebnom preduzeću” Iva Brešana u režiji Snežane Udicki.

Kraj meseca je u znaku jubileja: u četvrtak 26. juna je jubilarno 50– to izvođenje „ Došljaka” Milutina Uskoković u režiji Aleksandra Lukača, a u petak 27. juna na Velikoj sceni je takođe jubilarno 50–to izvođenje komada „Čorba od kanarinca ” Miloša Radovića u režiji Boška Dimitrijević na Maloj sceni Narodnog pozorišta.

izvor:Narodno pozorište Užice

 

You may also like

Leave a Comment