Užice, RS
20°
Делимично облачно
8ч9ч10ч11ч12ч
22°C
23°C
23°C
23°C
23°C
Home MestoUžiceDešavanja Najsjajnije zvezde Užica: Balerine Mage ponovo na pobedničkom postolju

Najsjajnije zvezde Užica: Balerine Mage ponovo na pobedničkom postolju

by Velimir Popovic
Na devetom međunarodnom takmičenju u Vršcu– VRŠAC DANCE OPEN 2015.  koje je održano 26. aprila,   male balerina baletskog studija „Maga Magazinović” ponovo su zablistale na pobedničkom postolju.
U konkurenciji 200 takmičara iz cele Evrope podeljenih u 372 kategorije balerine „Mage Magazinović” predstavile su se sa četiri koreografije i osvojile sva četiri prva mesta.
foto VILE (1)
Na pobedničkom postolju zablistale su najmlađe balerine ( devojčice uzrasta do sedam godina ) sa koreografijom „San”, devojčice od sedam do devet godina sa koreografijom „Kineska igra”, devojčice od osam do 11. godina sa koreografijom „Vile Gracije” i najstarija grupa, devojke od 12 do 15 godina sa koreografijom „Palladium”.
Uspehu mladih užičanki pridružile su se i devojčice iz beogradskog odeljenja baletskog  studija „Mage Magazinović” kojim takođe rukovodi balerina Dunja Mahorčić Jukić, koje su sa koreografijom „Valcer zvezdica” osvojile drugo mesto.
Više nego zadovoljna trudom i radom svojih mladih učenica kao i nagradama koje taj rad donosi, Dunja Mahorčić Jukić najavila je i koncert svog baletskog studija u Domu kulture u Čajetini 27. maja od 19 časova.
Predstojeće takmičenje koje očekuje balerine „Mage Magazinović” je takođe međunarodno takmičenje u Kragujevcu 30. maja.
M. Nikolić

You may also like

Leave a Comment