Užice, RS
19°
Ведро
21ч22ч23ч0ч1ч
18°C
16°C
15°C
15°C
14°C
Home SportOstali sportovi Najbolji sportista Užica Milovan Vesnić

Najbolji sportista Užica Milovan Vesnić

by Velimir Popovic

naslovna dodela sportkih nagrada

U organizaciji Sportskog saveza Užica u ponedeljak, 23. decembra u sali Narodnog pozorišta, dodeljene su nagrade za postignute sportske rezultate u 2013. godini. Prema odluci žirija za najboljeg sportistu proglašen je Milovan Vesnić, koji je ove godine postao prvak centralne Evrope u klasi 2000ccm na kružnim stazama.

Vlade Živanović, predsednik Sportskog saveza je u ime 83 kluba, društva, udruženja i granska saveza iz 30 sportskih grana, sa oko 6000 registrovanih sportista koji su okupljeni u Sportskom savezu pozdravio sve nagrađene dobitnike 29. nagrade Sportskog saveza Užica i prisutne.

Za postignute sportske rezultate i za sve što su sportisti učinilu ove, ali i prethodnih godina zahvalio je Vidoje Drndarević, zamenik gradonačelnika Užica, koji je uz Vladu Živanovića dodelio nagrade najuspešnijim sportistima.

Milovan Vesnić, najbolji sportista Užica za 2013. godinu

Milovan Vesnić, najbolji sportista Užica za 2013. godinu

Milovan Vesnić, nosilac zlatne i dijamantske kacige, sa ekipom ASK „Sport auto Vesnić” ove godine postao je šampion centralne Evrope na kružnim stazama u klasi 2000cca, a nakon prijema nagrade je rekao:

—Ova nagrada mi je jedna od najznačajnijih i najvrednijih u dosadašnjoj karijeri. Želeo bih da se zahvalim svima koji su doprineli da budem dobitnik ovako prestižne nagarde, ali i da se zahvalim svim sponzorima koji su omogućili da imam ovako uspešnu sezonu.

Za nagrade su stigli predlozi iz 17 klubova, društava i udruženja sa ukupno 73 pojedinačna predloga. Žiri na čijem je čelu Vlade Živanović, a u sastavu su i  Zoran Šiparić, Zoran Kanački, Vladimir Stojić i Miroslav Poznanović imao je pune ruke posla. Prema njihovoj odluci za najbolje u 2013. godini su proglašeni:

Marko Pavlović —najuspešniji mladi sportista u kategoriji pionira. Član Biciklističkog kluba „Era”, državni prvak na brdu, kriterijumu i drumskoj trci, a drugo mesto je zauzeo u trci na hronometar na državnom prvenstvu.

Marko Pavlović-najbolji pionir

Marko Pavlović-najbolji pionir

Jovana Dragačevac —najbolja kadetkinja. Članica Streljačkog kluba „Aleksa Dejović.  Ove godine je postala prvakinja Srbije vazdušnim pištoljem, postavila državni rekord za mlađe juniorke, na Kupu Srbije u vazdušnom pištolju je imala dva prva i dva druga mesta u juniorskoj konkurenciji.

Jovana Dragačevac-najbolja kadetkinja

Jovana Dragačevac-najbolja kadetkinja

Borko Vasiljević —najbolji junior. Bavi se streljaštvom u disciplini trap glineni golubovi. Na Kupu Srbije u konkurenciji seniora osvojio je treće mesto, na Gran priju u Staroj Pazovi prvo mesto, na Evropskom kupu u Brnu je bio drugi, a na Svetskom kupu u Italiji je osvojio prvo mesto.

Borko Vasiljević-najbolji junior

Borko Vasiljević-najbolji junior

Za najuspešnijeg trenera proglašen je Vladimir Đokić, bivši trener KK „Sloboda”.

Najbolji klub u 2013. godini je KK „Sloboda”.

Kapiten KK Sloboda primio nagradu za najbolju ekipu u 2013. godini

Kapiten KK Sloboda primio nagradu za najbolju ekipu u 2013. godini

Za društveno sportski rad nagrada je pripala Miroslavu Radoševiću,  sportskom direktoru KK „Sloboda”.

Ove godine dodeljene su dve nagrade za životno delo, Ratku Jokiću, fudbalskoj legendi koji je iznedrio brojne fudbalere,  i Slobodanu Jankoviću, košarkaškoj legendi Užica.

Ratko Jokić, nagrada za životno delo

Ratko Jokić, nagrada za životno delo

Slobodan Janković-nagrada za životno delo

Slobodan Janković-nagrada za životno delo

Dobitnik specijalne nagrade je Danijel Popović, član Sokolskog društva „Stefan i div”. Takmiči se u tradicionalnim sportovima, skoku u dalj i u vis iz mesta gde je na takmičenjima uvek osvajao najsjajnija odličja.

Danijel Popović- dobitnik specijalne nagrade

Danijel Popović- dobitnik specijalne nagrade

Za doprinos sportu nagrada je pripala Aleksandru Arsiću vlasniku proizvodno trgovinskog preduzeća „Ardu sport”, koji je sponzorisao brojne sportske manifestacije.

Aleksandar Arsić

Aleksandar Arsić

Za stručni rad u drugim oblastima nagradu je dobio Zoran Kljajić, dugogodišnji sportski sekretar, ali i rukovodilac mlađih selekcija FK „Sloboda Point”, koje su pod njegovim rukovodstvom ostvarile značajne rezultate.

Zoran Kljajić–nagrada za stručni rad u drugim oblastima

Zoran Kljajić–nagrada za stručni rad u drugim oblastima

Za pedagoško vaspitni rad nagrada je pripala Vladanu Ristanoviću, profesoru fizičkog vaspitanja u Tehničkoj školi, koji je kroz razne sekcije ostvario odlične sportske rezultate.

Vladan Ristanović-nagrada za pedagoško–vaspitni rad

Vladan Ristanović-nagrada za pedagoško–vaspitni rad

M. H.

 

You may also like

Leave a Comment