Užice, RS
26°
Делимично облачно
22ч23ч0ч1ч2ч
24°C
23°C
22°C
22°C
21°C
Home Vesti Najavljena gondola od Zlatibora prema Pribojskoj banji

Najavljena gondola od Zlatibora prema Pribojskoj banji

by Velimir Popovic
gondola

ZLATIBOR – Prilikom prezentacije sadržaja koje će Gold gondola Zlatibor ovog leta ponuditi turistima, organizovane za predstavnike medija, direktorka ovog preduzeća, Bojana Božanić, najavila je da će se u budućnosti raditi krak od Ribničkog jezera prema Čigoti, ali i žičara koja će povezati Zlatibor i Pribojsku banju.

„Ideja je da od Ribničkog jezera krak gondole, dužine 4,5 kilometara, ide prema Čigoti. Očekujemo da će studija izvodljivosti potvrditi ideju, geometri su već na terenu. Takođe, učestvovaćemo na projektima koji se tiču godnola prema drugim opštinama, jedna je prema Pribojskoj banji, koja će se prva raditi. Naše iskustvo će svakako pomoći u tom projektu, zato smo i dobili poziv. To je budućnost turizma, cela Zapadna Srbija ima veliki broj mesta koja se na pravi način mogu videti iz vazduha“, rekla je Božanićeva.

Direktorka ovog preduzeća istakla je da je gondola ostvarila svoj cilj i uticala na izmeštanje turista iz centra Zlatibora, odn. na buđenje njihovog interesovanja za lokacije izvan naseljenog mesta. Povećanje broja kabina, prema njenim rečima, svakako će doprineti smanjenju gužvi, što će se potvrditi od druge polovine meseca, kada se očekuje veći priliv turista na Zlatibor.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratiet ERO

#vesti #zlatibor

You may also like

Leave a Comment