Užice, RS
20°
Делимично облачно
8ч9ч10ч11ч12ч
22°C
23°C
23°C
23°C
23°C
Home MestoUžice Na Carini počela izgradnja novog vrtića

Na Carini počela izgradnja novog vrtića

by Velimir Popovic
vrtić

UŽICE – Na Carini, u neposrednoj blizini Gradskog bazena, započeli su radovi na izgradnji novog vrtića. U prvoj fazi izvodiće se radovi na zidanju i postavljanju krovne konstrukcije.

Gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, istakla je da je veliki broj dece u gradu na listi čekanja, stoga će ova investicija biti veoma značajna. Takođe, najavljeno je proširenje postojećih kapaciteta, među kojima će biti i adaptiranje prostorija, poput Kulturnog centra u Sevojnu, kao i Studentski centar u Krčagovu i prostorija u OŠ Dušan Jerković.

„Položili smo kamen temeljac za objekat noog vrtića. Izvođač je Stim gradnja iz Beograda, koja će za narednih 120 dana izgraditi i ukroviti objekat. Pronađena je lokacija i obezbeđeno 50 miliona dinara za prvu fazu radova. Ako sve bude po planu, za narednu godinu ćemo obezbediti sredstva za unutrašnje radove i opremanje objekta“, istakla je gradonačelnica.

Direktorka Predškolske ustanove Užice, Veselinka Jovanović, istakla je da bi nova predškolska ustanova mogla da prepolovi broj dece koja su na čekanju za boravak u vrtićima, a kojih je oko 400.

„Izgradnjom ovog objekta dobićemo prostor koji će moći primiti oko 200 mališana, a najavljenim proširenjem kapaciteta smestićemo oko 70 mališana najmlađeg uzrasta, godišta od 2018. do 2021, a upravo za tim uzrastima vlada najveća potreba za smeštajem u vrtićima“, kaže Jovanović.

Druga faza radove krenuće naredne godine.

„Zalili smo četvrtinu ukupnog obima temelja. Otprilike, mesec dana će se raditi temelji, a po mesec dana će trebati i za prvi i za drugi sprat“, istakao je Dejan Gloginjić, vlasnik firme koja izvodi radove.

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

You may also like

Leave a Comment