Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C

naslovna mladen pecovic tekst

Rock, jazz, ethno, klasika sve su to stilovi gitare koje nam je u GKC-u predstavio rođeni Užičanin –  Mladen Pecović. Mladenov talenat lako je prepoznati u tehnici, raznovrsnosti i brzini sviranja, dok se tonovi sa gitarskih žica sklapaju u skladnu celinu. Puna mala sala imala je priliku da uživa u dvosatnom nastupu,a o sebi i svojim planovima Mladen govori za portal ERO.

Reci nam nešto o svom užičkom nasleđu?

Užice je nešto što bih ja poželeo svojoj deci, i razmišljam kako da to izvedem u budućnosti. Ja trenutno živim u Beogradu, ali se ponosim time što sam iz Užica. Prijatelje koje dovedem u Užice, domah počastim sa komplet lepinjom uz poruku dobrodošli u Rivendell! (grad Elfova u knigama J.R Tolkiena prim. aut.) Stvarno mislim da naš igrad ima magiju i neku posebnu lepotu.

Nešto o tvom muzičkom obrazovanju?

Završio sam Muzičku školu “Stanković”, teoretski odsek i jazz gitaru u klasi Danila Karamarkovića i imao sam priliku da upišem Univerzitet Berkeley pošto sam prošao prijemni ispit i dobio njihovu stipendiju, ali na kraju sam odustao zato što u tom trenutku nisam imao dovoljno finansijskih sredstava. Pošto nisam išao na akademeske studje, to mi je dalo puno vremena da vežbam razne gitarske tehnike i generalno unapređujem veštinu sviranja.

mladen pecovic13

Koliko je bitno obrazovanje za profesionalno bavljenje muzikom?

Bitno je poznavati muzičku teoriju kao osnovu, ali ne treba talentovanu decu i studente previše stavljati u šablone u kojima će se njihov talenat izgubiti. Ja sam imao tu sreću da radim sa Danilom Karamarkovićem, koji mi je samo pokazao puteve kako doćido kvalitetne veštine, ali me nije usmeravao, već je meni ostavio izbor  tih puteva.

Kako su izgledali tvoji muzički počeci?

Nakon završene škole pokušao sam da nađem običan posao, što je trajalo frustrirajuća dva i po meseca, nakon čega sam revoltiran odlučio da za hleb zarađujem svirajući. Ostvario sam puno kontakata i uspešnih saradnji sa domaćim muzičarima npr.Kemal Monteno, Marko Kon, Toni Cetinski itd.

Trentuno su aktuelni tvoji autorski radovi?

U ovim trenucima karijere odlučio sam da se malo više posvetim svojim kompozicijama i radovima, i do sada sam objavio 3 video singla i dva obična, i to je već broj kada se treba razmišljati i o snimanju albuma, i nadam se da ću do kraja godine i taj veliki korak karijere napraviti.

mladen pecovic17

Na kojim festivalim si nastupao?

Ove godine sam nastupao na Guitar art festivalu i tu sam pobedio u kategoriji etno gitare, a imao sam zapažen nastup na Omiš guitar festu u kategoriji električnih gitara, gde su me sledeće godine zvali da budem clan žirija. Ove godine sam još nastupao u ARLEMM-u u Arilju, i više solo nastupa širom Srbije.

Koji su tvoji muzički idoli?

Uh teško pitanje (smeh), na primer Alain Holdsworth, John Coltrane i naravno Gary Moore, zbog njega sam počeo da sviram gitaru.Od naših gitarista Vlatko Stefanovski.

Omiljena gitara?

Definitivno Fenderovi stratokasteri, i shecteri svih vrsta.

 

N. Hobetko

 

Related Posts

Leave a Comment