Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home MestoUžice Miriše more usred sela Rasna kod Požege: Prijepoljac lovio u svim morima, a sada je svoj raj napravio na kopnu

Miriše more usred sela Rasna kod Požege: Prijepoljac lovio u svim morima, a sada je svoj raj napravio na kopnu

by Velimir Popovic
rasna

Požega – Sitno se odbrojava do sezone godišnjih odmora, a crnogorsko primorje svakako će biti i zbog mnogih srpskih državljana. Kada vas put navede magistralom ka Užicu i pre graničnog prelaza Gostun imaćete osećaj da ste već stigli na obalu. U selu Rasna pored Požege Šućro Kovačević masjtorski priprema sveže morske plodove koji stižu upravo iz jadranskih dubina. Posao je pokrenuo iz hobija i ljubavi prema ribarstvu, ali nijednog trenutka se nije pokajao. Na večeru u njegovoj konobi čeka se i po deset dana.

rasna

IZVOR: RINA

„Ribarenje u morima za mene je najlepše životno iskustvo, kad sam prestao time da se bavim svoju ljubav iskazao sam kroz gastronomiju i ostvario svoj san i otvorio konobu. Sprema se brancin, raže i hobotnice i tada zamiriše čitavo selo. Napravio sam specijalni roštilj u kom može da se peče morska riba koja je gabaritnih dimenzija. Na trpezi su neizostavne i školje i lignje”, kaže Šućro za RINU.

Degustacija njegovih specijaliteta prava je umetnost, a ovaj iskusni masjtor može pri prvom zalogaju da zaključi šta nekom od gostiju prija ili ne prija.

„Postoje ljudi kojima morski plodovi ne prijaju, zbog specifičnih mirisa i strukture. Često kažem gostima probajte, pa ako nije po vašem meraku nemate nikakvu obavezu”, kaže kroz osmeh Šućro.

rasna 3

IZVOR: RINA

Ovaj rođeni Prijepoljac još samo je jedan dokaz da kad radite nešto što volite, zapravo čitavog života odmarate. Veliku pažnju posvetio je svakom detalju, od kvaliteta ribe do tanjira za serviranje i živi svoj morski san, ali na kopnu.

IZVOR: Užice Oglasna Tabla

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice

 

You may also like

Leave a Comment