Užice,
Сунчано
16ч17ч18ч19ч20ч
3°C
2°C
1°C
1°C
1°C
Home Sport Milovanović i Rabasović debituju u WRC reli šampionatu

Milovanović i Rabasović debituju u WRC reli šampionatu

by Velimir Popovic
0 comment

UŽICE/BAJINA BAŠTA – Posle 12 godina, Srbija će imati predstavnike u WRC reli šampionatu sveta. Dvojica vozača iz užičkog kraja, Lazar Milovanović i Goran Rabasović, svoj debi imaće u Hrvatskoj, 21. aprila.

Milovanović i Rabasović biće prva posada iz Srbije koja će se takmičiti u WRC seriji posle nastupa Vladice Rabrenovića i Radmila Radivojevića 2010. godine. Obojica veruju da im je ovo najveće dostignuće u dosadašnjim karijerama.

„To sanjam čitavog života. Biće teška trka svakako, tako da ću biti zadovoljan time da je završimo. Potajno ću se nadati da budemo među prvih pet“, kaže Lazar Milovanović.

Automobil kojim će debitovati u WRC-u još uvek nisu u dovoljnoj meri testirali.

„U odnosu na prethodni automobil koji je Lazar vozio, ovaj je „treća dimenzija“. Ovaj Ford fiesta ima u proseku 1,5 sekundi veću brzinu po kilometru u odnosu na automobil sa kojim je osvojen Šampionat Srbije“, kaže Predrag Milovanović, Lazarev otac i član tima.

Milovanović i Rabasović do sada su zajedno vozili samo jedan reli, u Zaječaru prošle godine, ali veruju da su dobra kombinacija i da su ono što se ustaljenim terminom naziva spojem mladosti i iskustva.

„Lazar je veliki potencijal. Međutim, za ovakvu trku neophodan mu je neko ko će ga smiriti kada to bude potrebno, kako ne bi „preterao“, kaže suvozač, Goran Rabasović.

Staza u Hrvatskoj prošle godine za neke vozače bila je jedna od presudnih u sezoni.

„Vozio sam neke staze u Hrvatskoj, poput Kumroveca, Zagreba ili Opatije… Nisu mi strane, ali će sada biti stvarno posebno. Propisi su rigorozni, tačno se zna šta može a šta ne“, dodaje Rabasović.

Trke u okviru WRC takmičenja u Hrvatskoj voziće se od 21. do 24. aprila

IZVOR: ZoomUE

Za još vesti pratite ERO

#vesti #užice #sport

Related Posts

Leave a Comment