Užice, RS
23°
Ведро
2ч3ч4ч5ч6ч
22°C
22°C
21°C
21°C
21°C
Home SportOstali sportovi Milovan Vesnić najbrži u Austriji

Milovan Vesnić najbrži u Austriji

by Velimir Popovic

redbullring008

Milovan Vesnić u šampionatu centralne Evrope na trci koja je vožena u Austriji tokom vikenda koji je iza nas,  ostvario je duplu pobedu koja ga je nakon četiri trke učvrstila na prvom mestu ove prestižne serije koja se vozi pod okriljem Svetske automobilističke federacije FIA.

Vremenski uslovi u Austriji promenili su se tokom noći tako da je za razliku od subotnje trke nedeljna vožena u gotovo idealnim uslovima. Ipak ni ti idealni uslovi nisu omogućili da trka protekne bez incidenata. Vesnić je krenuo silovito i odmah počeo da pravi razliku u odnosu na konkurente ali već u drugom krugu na stazu izlazi vozilo bezbednosti ali i hitna pomoć jer su dva takmičara ozbiljno povređena. Ova pauza nije uticala na Vesnićevu koncentraciju koji je bez većih problema priveo trku kraju ostavivši konkurenciju daleko iza.

Danas dosta lak posao za mene. Mogu čak reći da nisam previše ni forsirao. Ono što je najbitnije je da je iza mene i EKO Racing Teama još jedan uspešan vikend. Četiri od četiri je uspeh koji smo priželjkivali i evo ostvario se. Odustajanja i smenjivanje konkurenata na pozicijama iza mene dodatno nam ide u prilog i naša bodovna razlika je sada tolika da sa mirom možemo da planiramo nastavak sezone  zadovoljan je Vesnić nakon nastupa u Austriji.

redbullring006

Srpski automobilista u Srbiju donosi čak šest pehara za prvo mesto jer je ponovo bio dominantan kako u okviru CEZ-a tako i u okviru ESET V4 CUP-a i šampionata Slovenije.

Izvor: ASK Sport Auto Vesnić

You may also like

Leave a Comment