Home Društvo Miloš Nije Mogao Bez Rodnog Užica: Počeo U Americi Kao Perač Sudova, Dogurao Do Kuvara Ali Se Vratio I Otkrio Zašto Je Srbija Bolja

Miloš Nije Mogao Bez Rodnog Užica: Počeo U Americi Kao Perač Sudova, Dogurao Do Kuvara Ali Se Vratio I Otkrio Zašto Je Srbija Bolja

by Velimir Popovic

UŽICE – Kada je zbog povrede okončao fudbalsku karijeru, Miloš Pavlović video je Ameriku kao obećanu zemlju. Pokušao je kao fudbalski trener, ali tu nije bilo dovoljno novca.

Potom se okrenuo ugostiteljstvu, počeo je kao perač sudova, završio školu za kuvare i pekao iskustvo rada u tuđini.

Miloš kaže da su ga u italijanskom restoranu, u kojem je radio, smatrali kao člana porodice i da su ga voleli.

„Ali jednostavno nemate beneficije ako se prehladite, ako ne možete da dođete na posao to vam nije plaćeno. Nemate odmor, nemate ništa“, objašnjava kuvar iz Užica.

Nakon godina koje su proveli u Americi Miloš i Marija su zaključili da je obećana zemlja tamo gde ih vuče srce, u Srbiji i Užicu.

Kao diplomirani geograf zaštite životne sredine Marija nije našla posao u struci, ali radi na projektovanju elektroinstalacija.

„Išla bih na posao samo da bih pokrila te troškove vrtića tako da, za sada, Srbija što se tiče odrastanja je mnogo bolja sredina nego Amerika“, naglašava Marija.

Miloš je od juna ponovo Užičanin i namerava da sugrađanima otkrije specifičnosti dalekih kuhinja poput meskičke.

Kaže da su pohovana banana, sir, izblendiran pasulj, dosta drugačiji, ali kad se napravi neki spoj može lepo da se iskombinuje.

A kad sve dobro iskombinuje u hotelu sa četiri zvezdice, Miloš planira da dostigne i one Mišlenove.

Izvor: (Kurir.rs/RTS/Predrag Stojković)

You may also like

Leave a Comment